Moșoaia. Iluminat nocturn cu lămpi pe fiecare stâlp

de | 13.03.2024 18:36 | Din ediția tipărită, Administrație, Rural

În localitatea Moșoaia se continuă modernizarea infrastructurii, fiind prinse și în bugetul de anul acesta proiecte pentru reabilitarea rețelei de drumuri și a celei de utilități. Anul acesta, după cum ne-a declarat viceprimarul Adrian Frîntură, se au în plan artere importante pentru comunitate, respectiv strada Principală din satul Bătrâni, strada Gazului, Aleea Pădurii, strada Drumu Morii și Platoul Stejarilor din satul Smeura. ”Proiectul pentru str. Principală din satul Bătrâni este încă în licitație și sperăm să se finalizeze în această lună. Vom scoate la licitație și lucrările de execuție pentru Drumul Morii din satul Smeura. Pentru acesta vom avea o clauză suspensivă, la modul la care lucrările vor începe după ce societatea Apă Canal va introduce canalizarea. La fel se va proceda și pentru Platoul Stejarilor, care este un drum adiacent cu Drumul Morii. Nu este normal ca noi să turnăm asfalt acum și apoi să îl spargem ca să se introducă rețeaua de canalizare, deci vom aștepta finalizarea primei lucrări și apoi se vor reabilita străzile.”, ne-a explicat viceprimarul Adrian Frîntură.

Sursă foto: ediția tipărită.

Extindere rețea de gaze

Rețeaua de gaze va fi extinsă în acest an. De această lucrare vor beneficia locuitorii de pe trei ulițe laterale din Țârdești, cei de pe Aleea Urșilor din Lunga Lăzărești, de pe str. Câmpu cu Maci și de pe o porțiune din str. Dealu Viilor, aflată la granița cu comuna Albota. Pe parcursul anului trecut, și nu numai, s-a introdus această utilitate și în satele Bătrâni și Lăzărești, dart și pe străzile Mustățari, Drumu Morii – sat Smeura, Drumu Morii – sat Ciocănăi, strada Apusului și Aleea Cazacilor – sat Ciocănăi.

Iluminat stradal eficient

Și iluminatul stradal va fi modernizat în acest an, printr-o finanțare externă.

”Am semnat contractul pentru modernizarea iluminatului stradal etapa 1 și 2. Este pregătit și ordinul de începere a lucrărilor. Finanțarea se face prin Administrația Fondului pentru Mediu. Se vor înlocui lămpile cu led și vor fi montate lămpi din stâlp în stâlp. Acestea vor fi coordonate prin telegestiune, ceea ce presupune că intensitatea luminii se va regla în funcție de circulația de pe drum. Adică, atunci când trece o mașină sau un pieton prin zona stâlpului, se va intensifica lumina, iar în restul timpului aceasta va fi mai redusă, realizându-se o economie a consumului de energie electrică.”, ne-a declarat viceprimarul Adrian Frîntură.

Sursă foto: ediția tipărită.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Adrian Frîntură: ”Noua școală din Moșoaia va permite ca toate clasele să învețe dimineața!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Adrian Frintura | Moşoaia

Ultimele articole