La Muzeul Golești. ”Noaptea îmi crește o piele curată”

de | 26.11.2023 15:31 | Ștefănești, Lifestyle

Mâine va fi deschisă în Sala de Artă Contemporană a Muzeului Golești expoziția de pictură intitulată Noaptea îmi crește o piele curată, aparținând artistului plastic Dorina Cioplea. Expoziția deschisă la Muzeul Golești va putea fi vizitată până în data de 7 februarie 2024.

Dorina s-a născută la Târgu Jiu în 1987 și a absolvit Universitatea ”Constantin Brâncuși”, secția Arte Plastice și Decorative, cu licența susținută la Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest Timișoara. A fost prezentă cu lucrări de pictură, grafică și instalații în mai multe orașe din țară încă din timpul liceului. Are lucrări în colecții private din țară și străinătate. Din decembrie 2011 și până în septembrie 2012 – a fost managerul Galeriei Galateea din București, prima galerie de ceramică contemporană din țară.

”Noaptea este timpul limpezirilor profunde, al vindecării”

Sursă foto: Facebook Muzeul Golești

Potrivit informării celor de la Muzeul Golești, proiectul Noaptea îmi crește o piele curată este o oglindă a celor mai intime trăiri și amintiri, după cum însăși artista mărturisește,: “Uneori a funcționat aproape ca o ședință de hipnoză, o transă creatoare în care nu știam ce voi scoate la suprafață și nici ce formă va lua. Alteori vizualizam clar ce urmează să fac, aceste ”clarificări” venind atunci când mă așteptam mai puțin, mergând spre serviciu, citind o carte, jucându-mă cu copilul meu, Aron, auzind un cuvânt pe stradă sau simțind un miros.

Pentru mine, noaptea este timpul limpezirilor profunde, al vindecării și al naturii care își reintră în drepturi, într-un timp magic. Noaptea târziu, când oamenii dorm, mie îmi crește o piele curată.”

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Muzeul Golești

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

„VISUL”- o comedie savuroasă în scenariul lui Gabriel Gheorghe de la Teatrul „Davila”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Muzeul Golești

Ultimele articole