Nicio zi fără incendii de vegetație în Argeș

de | 11.10.2023 14:19 | Județean, Eveniment

Nicio zi fără foc! Mii de metri pătrați de vegetație uscată au fost iar afectați de flăcări.

Și în ultimele 24 de ore, echipele ISU Argeș au intervenit în mai multe localități ale județului pentru a stinge incendiile de vegetație.

În intervalul menționat mai sus, pompierii argeșeni au intervenit pentru localizarea și lichidarea a patru incendii în care au ars vegetație uscată, miriște și litieră de pădure.

O primă intervenție a fost în orașul Costești, unde au ars aproximativ 1.000 mp de vegetație uscată și miriște. Din păcate, aici a existat pericolul de propagare la o locuință și o livadă, însă salvatorii argeșeni au reușit să evite acest lucru.

O altă intervenție a fost în comuna Buzoești, unde au ars aproximativ 3.500 mp de vegetație uscată și miriște. De asemenea, și aici a existat posibilitatea de propagare la casele din vecinătate.

Nici comuna Stolnici nu a scăpat de flăcări. Aici au ars aproximativ 500 mp de vegetație uscată.

Pompierii argeșeni au intervenit și în comuna Cotmeana. Din păcate, aici au ars 10 copaci și circa 1.000 mp de litieră de pădure, însă intervenţia rapidă a salvatorilor a făcut ca flăcările să nu se extindă la întreaga pădure.

Având în vedere faptul că sunt tot mai dese astfel de cazuri, pompierii argeșeni fac apel către cetățeni să adopte un comportament preventiv în evitarea incendiilor de vegetație.

Reamintim că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise!
❗Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.
❗Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.”, transmite ISU Argeș

foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Alertă alimentară! Tartă cu rubarbă şi căpşuni, retrasă de la comercializare de Kaufland

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ISU Argeș

Ultimele articole