Niciun procuror nu vrea șef la Parchetul Pitești

de | 13.09.2023 07:30 | Lifestyle, Din ediția tipărită, Pitești

CSM a dat recent startul unui nou concurs pentru ocuparea funcţiilor de conducere vacante de la vârful parchetelor din întreaga ţară, fiind vizate şi posturi la unităţi de parchet din judeţul nostru. În prezent, patru parchete argeșene sunt coordonate de prim-procurori numiţi cu delegaţie, toate aceste funcţii fiind scoase la concurs.

Până la data de 22 august, magistraţii interesaţi să ocupe funcţiile de prim-procuror la Parchetele de pe lângă Judecătoriile Piteşti, Curtea de Argeş, Costeşti şi Topoloveni au putut depune cererile de înscriere, însă magistraţii argeşeni nu s-au înghesuit deloc, existând un singur candidat pentru unitatea de la Costeşti, în persoana Lorellei Topliceanu.

Surprinzător, pentru şefia Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, post rămas vacant după plecarea la DNA a fostului prim-procuror Nicolae Argeşanu, nu s-a arătat niciun doritor, nici măcar Mihai-Andrei Gheorghe, cel căruia în urmă cu trei săptămâni CSM i-a prelungit delegarea pe această funcţie pentru încă 6 luni.

Nici Parchetul de la Curtea de Argeş nu va avea prea curând un şef desemnat prin concurs, aşa încât săptămâna aceasta Consiliul Superior al Magistraturii va lua în discuţie propunerea de prelungire a delegării în funcția de prim-procuror a lui Ionuţ Marica.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Comisarul Marangoci a încheiat cu procurorii DIICOT acord de recunoaștere a vinovăției

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: