anchetaonline.ro

Nicolae Ivanescu – din nou la mâna executorilor: i-au scos la vânzare peste 100 de hectare

de | 18.05.2023 20:00 | Știri, Din ediția tipărită, După subiect, Economic

▼ Moşiile lui Nenea – vândute la reducere

Vremurile când Nicolae Ivănescu era considerat unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri argeşeni sunt de domeniul amintirilor. Fostul acţionar al Hotelului Muntenia şi fostul proprietar al unora dintre cele mai importante firme de construcţii din judeţ care câştiga contracte de milioane de euro din bani publici este astăzi o prezenţă obişnuită în sălile de judecată ale instanţelor argeşene, multe dintre procesele deschise de creditori finalizându-se inevitabil cu decizii de executare silită. La începutul lunii iunie, executorii scot la vânzare două suprafeţe uriaşe de teren pe care omul de afaceri le deţine în comuna Răteşti, care însumate depăşesc 100 de hectare.

Fostul prefect Emilia Mateescu îl execută din nou pe Nicolae Ivănescu

Executorul care se ocupă de dosarul lui Ivănescu este nimeni alta decât fostul prefect Emilia Mateescu, cunoscută ca fiind de neînduplecat atunci când îi intră pe mână astfel de dosare cu decizii dictate de către instanţe. Nu este prima dată când fostul prefect îl execută pe ex-proprietarul Hotelului Muntenia, o primă tentativă de valorificare a celor 100 de hectare de la Răteşti producându-se în urmă cu doi ani, chiar înainte ca Emilia Mateescu să preia conducerea Prefecturii Argeş. De atunci, Nicolae Ivănescu a reuşit să blocheze executarea, prin tot felul de tertipuri avocăţeşti şi contestaţii peste contestaţii.

emilia mateescu

În contul unei datorii la Marfin Leasing IFN România, garantată cu două contracte de ipotecă, Societatea Civilă de Executori Judecătoreşti „Pro Aequitas” scoate la vânzare, în data de 8 iunie, un teren forestier de 57,2 hectare şi unul agricol de 50 de hectare.

Terenul forestier, pe care este ridicată şi o construcţie de 253 mp, aflată într-o avansată stare de degradare, precum şi o casă a pădurarului, se vinde cu 1.148.640,5 lei, valoare ce reprezintă jumătate din preţul de pornire de la prima licitaţie, ceea ce înseamnă că au mai existat cel puţin două tentative de valorificare a celor două proprietăţi. În ceea ce priveşte terenul arabil, acesta este vândut cu 8.154.650 lei, de asemenea jumătate din cel stabilit de evaluatori.

Executarea vine la doar câteva săptămâni după ce omul de afaceri a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Piteşti la 2 ani şi jumătate de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă, Nicolae Ivanescu fiind găsit vinovat de către instanţă de accidentarea mortală în 2015 a unui bătrân care traversa pe trecerea de pietoni pe Calea Bucureşti.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Stelică Crăciun a pierdut definitiv fostele alimentări și restaurante luate de la Supercom

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Emilia Mateescu | Nicolae Ivănescu