Vin ninsorile! Anunțul meteorologilor: „Zile autentice de iarnă!”

de | 24.01.2023 17:47 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Vin ninsorile! Anunțul meteorologilor: „Zile autentice de iarnă!”

Vremea s-a schimbat brusc în ultimele zile, iar temperaturile au scăzut considerabil. Astfel, de la vremea primăvăratică în luna ianuarie, trecem la zile autentice de iarnă, așa cum anunță meteorologii.

Potrivit directorului general al ANM (Administrația Națională de Meteorologie), Elena Mateescu, iarna va își va face apariția în toate zonele țării, iar în majoritatea regiunilor va ninge.

Prin urmare, vorbim de o vreme care se apropie de normalul termic al perioadei în care ne aflăm. Răcirea se va resimți la nivelul întregii țări, maximele urmând să fie, mâine, între 0-6 grade. Meteorologii spun că de la jumătatea săptămânii vor apărea precipirațiile mixte, lapoviță și ninsori, în special în sud și sud-est.

De mâine, răcirea se va resimți și în partea de vest, nord-vest, maximele la scara întregii țări se vor situa între 0-6°C, cel mult 12°C în Capitală, iar de la mijlocul săptămânii consemnăm și precipitații, mai ales în partea de sud, sud-est, mixte, lapoviță și ninsori, în timp ce în restul țării vorbim de precipitații predominant sub formă de ninsoare. Iată, așadar, că ultimele zile din cea mai rece lună a anului par a fi zile autentice de iarnă”, a transmis meteorologul Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, pentru Antena 3.

În ceea ce privește începutul lunii februarie, meteorologul anunță că tendința valorilor de temperatură va fi ușor peste norme, cel puțin în primele zile ale lunii.

Foto Observatornews.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ce faci când ești atacat de o haită de câini maidanezi. Fuga nu te salvează!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole