Noi avertizări meteo de vreme rea! Meteorologii anunță vânt puternic, ninsori și viscol

de | 25.01.2024 10:57 | Național, Eveniment, Importante

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis noi avertizări de vreme severă. Astfel, de la ora 10.00, a intrat în vigoare un cod galben de intensificări ale vântului în Banat, sudul Crișanei și al Transilvaniei, iar la munte viscol, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m.

Avertizarea este valabilă până la ora 22:00.

Potrivit ANM, în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu și Brașov, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…65 km/h.

La munte, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 90…110 km/h, va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.

Intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu viteze în general de 40…50 km/h.

img - Noi avertizări meteo de vreme rea! Meteorologii anunță vânt puternic, ninsori și viscol

Ninsori şi viscol la munte

Meteorologii au emis și o alertă de tip COD GALBEN de intensificări ale vântului în Moldova, local în Transilvania, Oltenia și Dobrogea, viscol în Carpații Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m , valabilă de astăzi, 25 ianuarie, de la ora 22:00, până mâine, 26 ianuarie, la ora 22:00.

În Moldova, nordul Dobrogei, sudul Transilvaniei și sud-vestul Olteniei, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…65 km/h. În Carpații Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 90…110 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă.

img 1 - Noi avertizări meteo de vreme rea! Meteorologii anunță vânt puternic, ninsori și viscol

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Ora de vară 2024. Când vor fi date ceasurile înainte cu o oră

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM