Oameni în memoria Argeșului. Despre aventurile lui Dinicu Golescu în Europa

de | 01.02.2024 15:12 | Județean, Cultură

Miercuri, 7 februarie, de la ora 11:00, în sala de ”Colecții Speciale” a de Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș, evenimentul ”Oameni în memoria Argeșului. Aventurile lui Dinicu Golescu în Europa”.

Acest eveniment cultural este dedicat personalității cărturarului Constantin (Dinicu) Golescu (1777-1830) și este organizat de Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș și Muzeul Golești. În cadrul evenimentului, va fi evocată personalitatea lui Dinicu Golescu, ”primul român modern”, și va fi realizată o expoziție tematică.

”Personalitate plurivalentă, Dinicu Golescu a realizat, pentru prima dată în istoria tehnicii românești, o sinteză de mari proporții a studiului metrologiei. Raportul metrologic a fost semnat la data de 2 august 1830 de Dinicu Golescu, acesta reușind să definească unitățile de măsură din Țara Românească specifice anului 1830. Muzeul Golești și Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu”, organizează evenimentul Aventurile lui Dinicu Golescu în Europa, la împlinirea a 247 de ani de la nașterea primului român modern”, transmit cfei de la Muzeul Golești pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Facebook Muzeul Golesti.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonlione.ro:

Festival sud-coreean la Filarmonica Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Muzeul Golești