anchetaonline.ro

E oficial. Legea privind proiectul Unităților 3 și 4 de la CNE Cernavodă a fost promulgată

de | 31.03.2023 14:38 | Știri, Administrație, Județean, Național

E oficial. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, decretul pentru promulgarea legii privind aprobarea semnării Acordului de Sprijin între Statul român şi Societatea Naţională ”Nuclearelectrica” – SA pentru Proiectul Unităţile 3 şi 4 CNE Cernavodă.

”Scopul acordului este de a stabili modalităţile efective de cooperare între părţi, prin stabilirea unor angajamente şi obligaţii ale statului român privind asigurarea măsurilor necesare finanţării proiectului, implementarea şi adoptarea măsurilor de sprijin, inclusiv măsuri de ordin legislativ. De asemenea, acordul stabileşte ca părţile să negocieze şi să încheie contracte de implementare subsecvente, cu respectarea principiilor stabilite de acord”, potrivit expunerii de motive a actului normativ.

De altfel, fiecare parte îşi va suporta propriile cheltuieli și costuri survenite în legătură cu elaborarea, imprimarea şi negocierea acestui acord, potrivit unei alte prevederi. ”Statul român, prin Secretariatul General al Guvernului, în calitatea sa de acţionar semnificativ al CNTEE Transelectrica SA (”Transelectrica”), dar şi în calitatea sa de autoritate de stat, va dispune măsurile necesare cu privire la finalizarea de către Transelectrica, până la data punerii în funcţiune a proiectului, a liniilor de transport a electricităţii, care să permită racordarea Unităţilor 3 şi 4 de la CNE Cernavodă la Sistemul Electroenergetic Naţional şi evacuarea energiei electrice produse de proiect”, se mai arată în actul normativ.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Adrian Miutescu

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Peste 600 de locuri disponibile. Au început înscrierile pentru concursul de rezidențiat

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CNE Cernavodă