E oficial! Primarul Ion Georgescu e liber să iasă din arestul la domiciliu!

de | 09.04.2024 13:38 | Județean, Eveniment

Ion Georgescu, primarul suspendat al orașului Mioveni, cercetat pentru trafic de influență, a scăpat oficial de arestul la domiciliu.

Magistrații de la Curtea de Apel Piteşti au decis astăzi, 9 aprilie, menținerea controlului judiciar. Decizia este definitivă.

În mare parte, hotărârea Tribunalului Argeş privind instituirea măsurii controlului judiciar a fost menținută, însă Curtea de Apel Pitești a adăugat încă un martor pe lista persoanelor cu care Ion Georgescu nu poate să ia legătura.

În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 2 lit. a din Codul de procedură penală raportat la art. 205 Cod procedură penală, admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti, împotriva încheierii din 3 aprilie 2024, pronunţată de Tribunalul Argeş, Secţia penală, în doarul nr. 6181/109/2023/a5, intimat – inculpat fiind Georgescu Ion Desfiinţează, în parte, încheierea atacată şi rejudecând: Impune inculpatului şi obligaţia să nu comunice direct sau indirect cu martorul Mondiru Iulian. Mentine celelalte dispoziţii ale incheierii. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat, aferente soluţionării contestaţiei, rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată astăzi, 09 aprilie 2024, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie, prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului şi procurorului prin mijlocirea grefei instanţei.”, se arată în minuta instanței

Reamintim că, pe 3 aprilie, Tribunalul Argeș a decis ca acesta să fie pus din nou sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Pe durata măsurii controlului judiciar, edilul are mai multe obligații, printre care și aceea de a nu exercita funcţia de primar al oraşului Mioveni.

De asemenea, Ion Georgescu nu are voie să părăsească țara decât cu acordul instanței și trebuie să  se prezinte ori de câte ori este chemat în fața instanței.

O altă obligație a acestuia este să nu ia legătura cu martorii din dosar. În caz contrar, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau a arestării preventive.

Foto: Facebook Primăria Mioveni

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Primarul Ion Georgescu a scăpat din nou de arestul la domiciliu

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ion Georgescu