Om bogat, om sărac la USR în CL Pitești! Latifundiara, patroana falită și bărbații reduși la tăcere!

de | 09.06.2022 19:30 | Pitești, Politic

Este vreme declarațiilor de avere, documente care scot la lumină starea financiară (din acte) a aleșilor publici din întrega Românie. O trecere în revistă a acestor prezentări impuse de lege, ne aratăm la nivelul grupului USR din Consiliul Local Pitești, diferențe de statut sesizabile între aleșii trimiși să reprezinte partidul în forul legislativ municipal.

Dacă una dintre cele mai recente apariții excelează printr-o infinită listă de proprietăți, alți doi colegi abia își duc traiul, dacă ar fi să ne luăm după veniturile declarate în actele oficiale.

Claudia German (USR) – latifundiara din Consiliul Local Pitești

Consilierul USR German Claudia este, de departe, unul dintre cei mai mari proprietari de terenuri din Consiliul Local Pitești. Dacă nu le-a moștenit împreună cu soțul, le-a cumpărat sau… le-a primit drept donație.

Doamna Gherman și soțul sunt fericiții beneficiari a șapte terenuri primite moștenire în Pitești, Vedea, Cluj-Napoca și Gâlgău (Sălaj) și ai  unui teren primit donație, tot în Pitești.

Cu bănuții lor au achiziționat un teren intravilan tot în orașul reședință de județ.

Pe lângă terenuri, familia Gherman mai deține patru case de locuit, toate moștenite, și un apartament cumpărat în Pitești.

Claudia German -CL USR

Oameni chibzuiți, Ghermanii își țin bănuții în bancă, în șase conturi și depozite bancare deschise la Banca Transilvania, în lei și valută. Domnul și doamna Gherman câștigă generos din activitățile contabile, din chirii și din veniturile pe care le aduce societatea pe care o dețin, GECO SRL.

Doamnei Gherman nu i s-a auzit niciodată gurița în Consiliul Local Pitești, cu excepția jurământului depus pentru statutul de ales public USR, semn că domnia sa este foarte cumpătată și la vorbă.

Colegul Gherase a făcut cumpărături în 2021: teren și casă în Ștefănești

În schimb, colegul său de partid, Ionuț Gherase, este ceva mai activ, dar nu foarte mult, că tocmai a primit un job la RATEN (una dintre cele mai „profitabile” structuri de lucru din industria nucleară peste care șef suprem a fost primarul Cristian Gentea) astfel încât Gherase… a rămas mut de uimire.

Ionut Gherase CL USR

2021 a fost un an cât se poate de prolific pentru consilierul USR, așa cum reiese din declarația de avere: a achiziționat alături de soție un teren intravilan la Ștefănești și o casă de locuit în aceeași localitate.

Sorina Coman – politicianul care trăiește cu 1.170 de lei pe lună!

Am fi crezut despre consilierul local piteștean Sorina Coman, patronul unei agenții de turism, că are un venit lunar nu neapărat satisfăcător (ținând cont de cât de rău au fost lovite afacerile din turism în perioada de pandemie), ci cât de cât rezonabil.

Dacă este să ne luăm după veniturile declarate din salariu, adică la cei 14.049 lei încasați anual, rezultă că doamna Coman de la USR a trebuit să se gospodărească, pe lună, cu suma de 1.170 de lei. Noroc cu indemnizația de consilier local, care i-a mai adus, anul trecut, aproape încă pe atât!

Sorina Coman CL USR

Doamna Coman nu a declarat venituri din dividende, în calitate de unic asociat la firma sa și nici alte surse din care și-ar câștiga existența.

Poate chiar a descoperit cum să trăiești, în România, cu mai puțin de un salariu minim pe economie…

Virgil Dumitru Chivu, exemplu pentru tătici: a rămas în… concediu paternal

Puțini bărbați aleg să rămână acasă, după nașterea copilului, pentru a avea grijă de acesta pe perioada concediului la care are dreptul unul dintre părinți. Consilierul local Dumitru Chivu este unul dintre cei puțini.

Dumitru Chivu CL USR

Remunerat pe măsura contribuției la stat, consilierul USR încasează lunar pentru serviciile de baby-sitting o indemnizație de creștere copil în valoare de 3.750 de lei, aproape cât salariul soției care este medic și care obține venituri lunare de 4.000 de lei.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro, despre alți oameni norocoși:

1 miliard lei vechi pentru Sorin Apostoliceanu – leafa de la RATEN!

1 miliard lei vechi pentru Sorin Apostoliceanu – leafa de la RATEN!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cluj-Napoca | Sorin Apostoliceanu