anchetaonline.ro

OMV Petrom a fost condamnată penal pentru moartea unui copil de 1 an și 8 luni!

de | 13.12.2022 19:32 | Știri, Eveniment, Național

Condamnarea în primă instanţă pentru compania OMV Petrom, după ce un copil de numai un an și 8 luni a murit în anul 2016. Copilul s-a înecat într-un puț petrolier al companiei, conform antena3.ro.

Condamnarea vine de la Judecătoria Găiești, informează Bursa de Valori București (BVB).

De asemenea, potrivit sursei citate, decizia nu este una definitivă. OMV Petrom va formula apel împotriva hotărârii.

Evenimentul s-a petrecut în comuna dâmbovițeană Cobia în 2016, atunci când cel mic s-a înecat într-o fosă plină cu petrol de lângă o sondă de extracţie amplasată la marginea localității.

OMV Petrom a fost găsită vinovată. Compania trebuie să plătească 28.000 lei.

În ceea ce priveşte latura civilă, instanţa de judecată a apreciat gradul de culpă a OMV Petrom SA de 50% şi a obligat compania să plătească daune morale în valoare totală de 135.000 euro către familia victimei şi daune materiale şi alte cheltuieli în valoare totală de 22.000 lei”, scrie în comunicatul BVB, remis marţi presei.

Sursa Foto Ziarul BURSA

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Argeșean de 21 de ani – prins pentru transport ilegal de lemne!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: