Până la data de 15 iulie vor fi gata variantele de grile. Ce români beneficiază de aceste creșteri salariale?

de | 12.07.2023 17:43 | Știri, Economic, Național

Vești importante pentru profesori. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a spus pentru Edupedu.ro că până la data de 15 iulie vor fi gata variantele de grile cu salariile profesorilor din noua lege a salarizării. În ceea ce privește noile grile de salarii majorate pentru directorii de școli, contabili-șefi și secretari-șefi, în funcție de gradul didactic, tipul școlilor și numărul de elevi, acestea au fost publicate de curând în Monitorul Oficial.

Potrivit sursei citate variantele de grile cu salariile profesorilor din noua lege a salarizării urmează să fie înaintate coaliției de guvernare.

În ceea ce privește grilele de salarii majorate pentru director, director adjunct, contabil-șef și secretar-șef, în funcție de gradul didactic, tipul școlilor și de numărul de elevi, acestea au fost publicate pe 10 iulie Monitorul Oficial (MO). Vă reamintim că Ministerului Educației a transmis, în comunicatul de presă emis după aprobarea în ședință de guvern a grilelor, că beneficiază de creștere 8.694 de directori și directori adjuncți și 3.451 de persoane încadrate pe funcții de contabil-șef și secretar-șef, în total 12.145 de funcții de conducere. Totodată, potrivit sursei citate pentru directori, creșterea este între 1300 – 1800 lei, pentru directorii adjuncți, creșterea este între 1300 – 1500 lei. Pentru funcțiile auxiliare de conducere, prin noua hotărâre a Guvernului, creșterile sunt între 1300 și 1400 lei.

Foto descriptiv. Sursă foto: Ora de Sibiu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Schema de ajutor de stat, publicată în Monitorul Oficial. Vești bune pentru cei ce activează în sectorul construcțiilor

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei

Ultimele articole