Parlamentarii danezi, fără TiKTok

de | 28.02.2023 15:12 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle

Parlamentul din Danemarca a anunţat că le-a cerut deputaţilor şi întregului personal să dezinstaleze aplicaţia TikTok de pe dispozitivele mobile de serviciu, din cauza ”riscului de spionaj”, relatează AFP, potrivit Agerpres.

După ce şi Comisia Europeană a interzis această aplicaţie pe dispozitivele de serviciu, cu scopul de a ”proteja” instituția, iată aceiași măsură a fost anunțată de Parlamentul danez. Această decizie vine și pe fondul recomandărilor Centrului danez pentru Securitate Informatică, ce i-a sfătuit ”insistent” pe funcţionari să şteargă TikTok de pe telefon. Canada a făcut un anunţ similar luni. De altfel, platforma de clipuri video, deţinută de compania chineză ByteDance, a fost luată în vizor sub suspiciunea că Beijingul ar putea obţine acces la datele utilizatorilor săi. În SUA, aplicaţia este considerată o ameninţare la adresa securităţii naţionale, fiind interzisă pe telefoanele funcţionarilor din administraţie încă de la sfârşitul lui decembrie.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Fără TikTok! Decizie privind Comisia Europeană

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: TikTok

Ultimele articole