Cătălin Gherzan: Înainte de a candida la Parlament, toți ar trebui să treacă printr-un examen psihologic!

de | 04.06.2022 18:27 | Pitești, Politic

Recent, la Senat, a fost înregistrată o iniţiativă legislativă prin care se propune introducerea de noi taxe pentru toate societăţile din România şi noi sarcini administrative, cu costurile corespunzătoare, toate în favoarea unei asociaţii private. Demersul parlamentar a stârnit numeroase controverse.

Astfel, proprietarii de firme sunt obligați să se înscrie într-un registru – Catalogul Firmelor – realizat de o asociaţie, în termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a legii. De asemenea, trebuie să plătească o taxă anuală aferentă acestei înscrieri: 100 de euro/an pentru întreprinderi mari| 75 de euro/an pentru întreprinderi mijlocii| 50 de euro/an pentru întreprinderi mici| 20 de euro/an pentru microîntreprinderi| 10 de euro/an pentru persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale. În plus, au obligativitatea de a obţine un certificat de competenţe pentru administrarea propriei activităţi, contra cost, în primul an de la înfiinţare.

Am mai spus-o și sunt din ce în ce mai convins că, înainte de a candida pentru Parlament, candidații ar trebui să treacă printr-un examen psihologic. Am fi scutiți, astfel, de genul acesta de propuneri care pun inutil pe jar mediul de afaceri, și așa afectat de situația economică extrem de complicată prin care trece.

În loc ca parlamentarii să găsească soluții pentru a veni în sprijinul agenților economici, aceștia născocesc măsuri prin care să le mai scoată niște bani în buzunar, fără niciun beneficiu la schimb.

Nicio firmă din România nu trebuie obligată să plătească taxe pentru servicii devenite obligatorii într-un mod aberant! Nu am cum să nu mă întreb pentru cine a fost făcut acest proiect, pentru că, în mod evident, beneficiar nu este în niciun caz mediul economic!”, ne-a declarat omul de afaceri Cătălin Gherzan.

Acordarea pensiilor speciale pentru parlamentari a fost de la bun început imorală iar acum, în plină criză, a devenit criminală!

Domnia sa a avut, de asemenea, o reacție dură imediat după ce Curtea Constituțională a decis că Legea prin care pensiile speciale ale parlamentarilor erau anulate încalcă Constituția și a declarat-o neconstituțională în ansamblul ei.

Specialii vor trebui, astfel, să-și recupereze sumele de care au fost văduviți.

Banii noștri, pentru bunăstarea lor! Nouă ne merge rău, doar pentru ca lor să le meargă mai bine! Așa ne trebuie dacă suntem creduli!” a comentat omul de afaceri Cătălin Gherzan.

Potrivit acestuia, 10 milioane de euro este valoarea pensiilor pe care statul urmează să le plătească din urmă.

Curtea Constituțională din România a devenit cea mai antireformistă instituție. Nu doar că a decis că pensiile speciale ale parlamentarilor trebuie plătite în continuare, dar s-a opus în mod constant oricărei reforme: în sănătate, în educație sau în ceea ce privește abrogarea pensiilor speciale, indiferent ale cui. Șeful CCR, Valer Dorneanu, are două pensii speciale, din care una de parlamentar! E ca și cum ai pus lupul cioban la oi!

Acordarea pensiilor speciale a fost de la bun început imorală iar acum, în plină criză, a devenit criminală! Nu mai puțin de 10 milioane de euro va costa plata retroactivă a pensiilor speciale. Cu siguranță că pentru foștii parlamentari se vor găsi imediat bani pentru despăgubiri!” a comentat omul de afaceri Cătălin Gherzan, la momentul respectiv.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro: 

1 miliard lei vechi pentru Sorin Apostoliceanu – leafa de la RATEN!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/adelina-moldoveanu/" target="_self">Adelina Moldoveanu</a>

Articol scris de Adelina Moldoveanu

Specialist în promovare, publicitate și comunicare, cu 14 ani de experiență în mass media și echipa Ancheta.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cătălin Gherzan | Parlament