anchetaonline.ro

Buluc la pașapoartele pentru copii! O mămică a venit la 5:00 dimineața!

de | 01.06.2022 13:00 | Lifestyle, Administrație, Județean

Puhoi de lume azi, la Serviciul de Pașapoarte Argeș, unde părinții s-au îngrămădit să profite de o ofertă specială dedicată zilei de 1 iunie! Astăzi, două ghișee au fost alocate exclusiv micuților ai căror părinți și-au propus să le realizeze acte destinate, cu precădere, călătoriilor peste granițele țării.

Sistemul anunțat de Prefectură a fost următorul: programul celor două ghișee este între 10:00-14:00, într-un ritm de 7 minute/cerere, în baza unor bonuri de ordine alocate începând cu ora 09:30.

Așa cum era anticipabil, lumea s-a îngrămădit – înțelegând mai mult sau mai puțin cum este planificată acțiunea – astfel încât, în afara celor 68 de beneficiari care au obținut bonuri de ordine, au rămas mulți alții pe dinafară. Specific, neînțelegând că au ajuns prea târziu pentru a se mai încadra în programul stabilit de autorități, au început și scandalul în fața instituției. Cu câteva referiri licențioase la adresa angajaților care au zis că fac o faptă drăguță venind în ziua lor liberă la servici.

La polul opus, în tabăra celor ultra-preventivi, o mămică a excelat în această dimineață, ajungând la sediul Serviciului Județean de Pașapoarte la 5 dimineața!

De la ora respectivă a stat, răbdătoare și lipită de ușa instituției, până la ora 09:30 când a început distribuirea bonurilor de ordine. Firește, l-a primit pe primul alocat. Uimiți de sârguința doamnei (al cărei copil și-a făcut liniștit somnul de dimineață în mașină), angajații Serviciului Pașapoarte au presupus că aceasta avea vreo urgență în obținerea actului de identitate și au aflat, cu surpindere, că nu era cazul, familia având planificat concediul abia în… septembrie!

Dincolo de faptul că nu poți mulțumi niciodată pe toată lumea, acțiunea desășurată azi la Serviciul Pașapoarte a permis unui număr de aprosape 70 de copii din Argeș să aibă viitoarele acte de călătorie, dar și să primească daruri simbolice din partea organizatorilor.

Serviciul de Pașapoarte lucrează într-un ritm infernal din martie încoace, după declanșarea isteriei cu războiul din Ucraina și explozia numărului de programări, având program de 12 ore/zi, de la ora 08:00 dimineața până la 20:00 seara și unero extins, inclusiv sâmbăta. De mâine abia, cel mai probabil, instituția va reveni la programul normal.

Reprezentanții structurii îi sfătuiesc pe argeșenii care au nevoie de pașapoarte să intre seara și dimineața pe platforma dedicată programărilor, găsind, aproape zilnic, locuri libere chiar în ziua următoare.

Toate actele necesare le găsiți pe pagina www.pasapoarte.mai.gov.ro

ȘTIRE INIȚIALĂ: SURPRIZĂ! Pașapoarte (numai) pentru copii, de 1 Iunie!

Două ghișee ale Serviciului de Pașapoarte Argeș vor fi deschise pe 1 Iunie și vor prelua cereri de pașapoarte, exclusiv pentru minori.

pasaport copii - sursa foto -cu

Credit foto: cumsa.ro

Nu este nevoie de programare. Se va lucra pe baza bonurilor de ordine care vor fi distribuite de la ghișeul de Relații cu publicul, de la ora 9.30.

Cererile vor fi preluate exclusiv minorilor, în limita locurilor disponibile, de la ora 10:00 până la ora 14:00. Fiecare cerere va avea alocate 7 minute pentru a fi prelucrată.

Toate actele necesare le găsiți pe pagina www.pasapoarte.mai.gov.ro

Pentru ca lucrurile să se desfășoare bine, vă rugăm să aveți la dumneavoastră documentele pe care le veți găsi în listă și chitanța de plată a contravalorii pașaportului.- transmit reprezentanții instituției.

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:


 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/luana-alexandra-popescu/" target="_self">Luana Alexandra Popescu</a>

Articol scris de Luana Alexandra Popescu

Editor și autor de content media online, specializat în relații publice și jurnalism. Absolvent al Facultății de Jurnalism, cu master în Comunicare Audio Video SNSPA.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ucraina