5 proiecte pentru bugetare participativă. Puteți vota până pe 25 iunie!

de | 01.06.2022 13:00 | Știri, Administrație, Pitești

Pentru prima dată, în Pitești, se derulează un proiect de bugetare participativă. Locuitorii municipiului au avut posibilitatea să înscrie un proiect care să beneficieze de finanțare, suma alocată fiind de 400.000 lei, inclusiv TVA. În perioada 14 martie – 15 aprilie, au fost înscrise 17 proiecte, din care doar 5 au fost validate pentru a intra în procedura de vot.

Răzvan Șerbănoiu: „Cei care au greșit să știe cu ce anume!ˮ

Consilierul local Răzvan Șerbănoiu a solicitat în ședința de Consiliu Local ca municipalitatea să ofere un răspuns celor 12 participanți care nu au fost selectați. „Ar trebui ca oamenii care și-au înscris proiectul să știe unde au greșit pentru ca data viitoare să vină cu un proiect valid. Deocamdată, nu avem exercițiul acesta cu bugetarea participativă. Este un pas mic, dar important este că se face și la noi acest lucru, în sfârșit. Idealul ar fi ca cetățenii să decidă pentru tot bugetul orașului. Să fie pus în dezbatere publică și să fie votat de 80 – 90% din cetățeni.”, ne-a declarat Răzvan Șerbănoiu, consilier local PNL.

Serbanoiu PNL Pit e1654001090560 - 5 proiecte pentru bugetare participativă. Puteți vota până pe 25 iunie!

Proiectele pentru care puteți vota!

În cursa pentru finanțare au intrat 5 proiecte, după cum spuneam, care au următoarele obiective:

  • Modernizare parc Prundu Depou, bloc b31. Buget 150.000 lei.
  • Amenajare teren multifuncțional pentru fotbal, baschet, tenis, pe terenul viran de pe str. Cornel Chiriac. Buget: 382.500 lei. Timp de execuție: 6 luni.
  • Extindere, remodelare și dotare Parc Făget, cartier Trivale (fosta Groapă Picurici). Valoare: 400.000 lei. Timp de execuție: 6 luni.
  • Într-o mare de asfalt, o oază de verdeață. Parcuri, spații verzi și locuri de joacă, în centru, lângă Casa Cărții. Valoare: 10.000 lei. Timp de execuție: 1 lună.
  • Parcări ilegale-OUT, spații verzi și pomi-IN. Str. Exercițiu, zona Carpați. Valoare: 30.000 lei. Timp de execuție: 1 lună.

Pentru a putea vota, este necesară crearea unui cont pe platforma https://eportal.primariapitesti.ro sau autentificarea pe platformă, dacă există deja un cont creat. Etapa de vot se va desfășura, exclusiv online, până pe data de 25 iunie.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

3 proiecte pentru Pitești : trafic sistematizat, autobuze electrice noi și locuințe pentru tineri!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Prundu | Răzvan Șerbănoiu | Trivale