3 proiecte pentru Pitești : trafic sistematizat, autobuze electrice noi și locuințe pentru tineri!

de | 30.05.2022 12:16 | Administrație, Pitești

Toată lumea stă cu ochii și cu speranța la banii care vin prin PNRR. Municipiul Pitești a aplicat pentru trei proiecte pe care le-a considerat prioritare pentru comunitate: un proiect care vizează sistematizarea traficului deja sufocat, altul care are ca obiect completarea flotei auto cu alte autobuze electrice și ultimul destinat locuințelor pentru tinerii vulnerabil social.

primar si administrator public Pitesti

12 intersecții modernizate

Primul proiect vizează „Extinderea sistemului de management integrat al traficului, a sistemului de monitorizare video, inclusiv pentru transportul public de călători Pitești”.

Acesta ar urma să aducă multiple beneficii pentru cetățeni: va reduce timpii de așteptare din rețea, vor scădea emisiile poluante, iar transportul în comun ar putea deveni mai interesant pentru cei care încă preferă mașina personală.

Valoarea eligibilă pentru realizarea investiției este de aproximativ 5,2  milioane de lei, fără TVA.

În mare, proiectul presupune:

» modernizarea a 12 intersecții pe axa nr. 2 Arpechim-Bascov;

» echiparea intersecțiilor cu 1-2 camere video conectate la centrul de control;

» automate de dirijare a traficului;

» semafoare cu LED;

» senzori wireless care asigură contorizarea în timp real a numărului de vehicule;

» aplicație UTC (Urban Traffic Control);

» pentru asigurarea siguranței în trafic au fost proiectate marcaje orizontale de tip termoplast însoțite de semnalizare pe verticală, acolo unde s-a impus acest lucru.

trafic

În prezent, la nivelul Piteștiului se află în curs de implementare proiectul „Crearea unui sistem de management al traficului și măsuri pentru gestionarea durabilă a parcărilor”, finanțat prin POR. Proiectul presupune modernizarea unui număr de 38 de intersecții și treceri de pietoni situate în zona centrală și de nord-vest a municipiului.

Piteștiul se obligă să asigure un număr de 45 de stații de încărcare pentru vehicule electrice, valoarea acestora fiind de aproximativ 5,5 milioane de lei, fără TVA.

În acest moment, la nivelul municipiului Pitești nu există dezvoltat un centru de control al traficului. Sistemul de transport este limitat la intersecții și treceri de pietoni semaforizate cu sisteme cu timpi ficși, indiferent de cererea de trafic. Principala disfuncționalitate identificată din analiza în teren o reprezintă tocmai lipsa coordonării între intersecții.

15 noi autobuze electrice

Al doilea proiect la care Primăria Pitești aspiră prin PNRR vizează înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public. Aplicația de finanțare presupune achiziționarea a 15 autobuze cu propulsie electrică, la un preț de 486.000 de euro/bucată, sumă care presupune și achiziționarea de stații de încărcare. Valoarea investiției este de aproximativ 43 de milioane de lei.

Locuințe sociale pentru tineri

locuinte tineri vulnerabili

Al treilea proiect cu finanțare prin PNRR vizează construirea de locuințe pentru tineri, capitol la care Piteștiul a stat mereu prost. Valoarea eligibilă a proiectului este de 2,2 milioane de lei.

La acest moment, situația locuințelor sociale este următoarea:

» număr total de locuințe sociale – 420;

» locuințe realizate prin ANL – 80;

» solicitări pentru locuințe sociale – 359;

» solicitări pentru locuințe ANL – 10.

Credit foto central:  FotoPress24 | Mihai-Neacsu


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești | PNRR | Primăria Pitești