anchetaonline.ro

DTO față în față cu studenții aflați în căutarea primului job

de | 30.05.2022 11:22 | Știri, Economic, Județean

 

Studenții de azi sunt angajații și antreprenorii de mâine. Pentru a răspunde cererii de pe piața muncii, tinerii absolvenți trebuie ajutați să se orienteze și să fie pregătiți pentru primul lor job și provocările pe care le aduce căutarea unui loc de muncă. Tocmai cu această ”misiune” a fost organizat evenimentul  ”Facilitarea tranziției studenților de la școală la piața muncii”, de către Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, vineri, 27 mai, la Universitatea Pitești. La masa rotunda a participat Alexandra Badea – manager HR al companiei argeșene de transport rutier Dolo Trans Olimp (DTO), societate care are peste 500 de angajați.

Pregătirea interviului de angajare, una dintre temele de interes pentru studenți

studenti DTO

Studenții s-au arătat foarte interesați de subiect și au pus întrebări la care au primit răspunsuri lămuritoare.  Trimiterea unei candidaturi către angajator, pregătirea interviului de angajare și transformarea unui job într-o carieră, au fost principalele teme abordate de tinerii prezenți, pe marginea cărora au solicitat informații.

”E posibil ca să nu fie în domeniul studiat, însă va fi cu siguranță o experiență care te va ajuta pe viitor”

HR managerul Alexandra Badea, de la DTO, le-a prezentat metode de a învinge frica la interviu și de a gestiona eficient teama de eșec. Le-a oferit soluții și sfaturi cât mai practice în acest sens, dar și câteva ,,ponturi’’ referitoare la limbajul nonverbal din timpul interviului.

Trebuie să lucrăm puțin la așteptările noastre, este posibil ca primul job să nu fie exact în domeniul în care ai studiat, însă va fi cu siguranță o experiență care te va ajuta pe viitor. Te deprinzi cu anumite skilluri care îți vor fi de folos, te ajută să fii mai responsabil, mai organizat, vei învăța să prioritizezi și să fii  orientat către soluții. Devii încet-încet un om responsabil, ancorat în câmpul muncii cu un stil de viață diferit de cel pe care l-ai avut poate în timpul stundenției.”, le-a explicat Alexandra Badea.

alexandra badea DTO - DTO față în față cu studenții aflați în căutarea primului job

Deschiderea cu care au primit studenții aceste sfaturi, participarea lor activă la discuție, interesul față de experiența personală a angajatorului, dovedesc eficiența organizării mesei rotunde de către CCIA Argeș și Universitatea Pitești, la care DOLO TRANS OLIMP a răspuns pozitiv.

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dolo Trans Olimp | DTO