anchetaonline.ro

Patroni din Argeș – amendați de ITM pentru muncă la negru

de | 13.04.2022 09:52 | Știri, După subiect, Eveniment, Județean

Sute de controale au fost făcute de inspectorii ITM Argeș, în luna martie a acestui an. În domeniul relațiilor de muncă, s-au efectuat 179 de controale și au fost aplicate 41 de sancțiuni și amenzi în valoare totală de 125.900 de lei.

Au fost vizate următoarele domenii de activitate: comerț, transport, confecții, prelucrare lemn, construcţii, restaurante, baruri, service auto, spălătorii auto, panificație.

Printre neregulile descoperite de inspectorii ITM în aceste domenii de activitate se numără munca la negru, neacordarea repausului săptămânal, neevidențierea orelor de muncă a fiecărui angajat sau încălcarea prevederilor legale privind munca de noapte.

Mai mult, au fost descoperiți și angajatori care nu plăteau salariile la timp sau nu acordau indemnizații persoanelor cu acest drept.

Potrivit datelor transmise de Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș, în luna martie, au fost depistați 14 oameni care prestau muncă nedeclarată. Astfel, 9 angajatori din Argeș s-au ales cu amenzi de 100.000 de lei.

În domeniul securității și sănătății în muncă au fost făcute 168 de verificări, fiind aplicate 84 de sancțiuni, dintre care 33 de amenzi în valoare totală de 133.500 lei. Domeniile de activitate în care au fost constatate nereguli sunt următoarele: construcţii, exploatare forestieră, transport, alimentație publică, instalații electrice, spălătorii auto, distribuție mărfuri, morări și panificație, confecții textile, comerț.

Amintim că începând cu 9 mai, ITM va efectua controale destinate îmbolnăvirilor generate de stresul profesional.Controalele se vor derula, în toată țara, nu doar în Argeș și se vor întinde până în vară, pe 15 iulie.

ITM anunță că, în ultimii ani, s-a constatat o creștere a numărului de persoane care decedează la locul de muncă din cauze non-violente, motivele presupuse fiind legate de existența riscurilor psihosociale și a stresului generat de specificul și responsabilitățile job-ului.

Citește pe anchetaonline.ro:

ITM Arges stres

Na, belea! ITM Argeș anunță controale pe… stres profesional! Amenzi de până la 200.000 de lei

 

Foto descriptiv: Tele M

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ITM Arges