Volodimir Zelenski: Rușii violează copii, chiar și bebeluși!

de | 13.04.2022 10:45 | Știri, Național

Ororile comise de militarii ruși în Ucraina sunt cel puțin revoltătoare, ieșind la iveală din ce în ce mai multe atrocități. După masacrele comise lângă Kiev, în ultimele zile au ieșit la iveală sute de cazuri de viol comise de ruși în Ucraina. Președintele Volodimir Zelenski a anunțat marți că rușii au violat fete minore, copii, dar și un bebeluș.

În zone eliberate de ocupanţi, înregistrarea şi anchetarea unor crime de război comise de către Rusia continuă. Aproape zilnic, găsim noi gropi comune. Sunt mii şi mii de victime. Sute de cazuri de torută. Continuăm să găsim cadavre în canalizări şi beciuri.

Există sate care au fost cândva destul de mari, iar acum practic nu există locuitori. Sute de orfani. Cel puțin sute de copii, pentru că nu știm încă numărul exact de victime.

Au fost raportate sute de cazuri de viol, inclusiv fete minore și copii foarte mici și chiar sugari. E înfricoșător să vorbești despre asta,” a spus președintele Volodimir Zelenski.

Președintele Ucrainei a precizat că persoana care a comis actul asupra copilului a fost identificată. Ar fi vorba despre un soldat rus din Pskov, care ar fi trimis camarazilor săi o înregistrare video cu ceea ce îi făcea copilului.

Aici este un militar rus, un ‘apărător al copiilor’. Aceasta este ‘operațiunea specială’ care a fost planificată la Moscova. Aceasta este povestea luptei pentru ‘lumea rusă’. Acest lucru va fi acum asociat cu armata rusă, parașutiști ruși din Pskov. Violul unui copil.

Și mă interesează cum evaluează acum aceste rezultate ministrul Apărării al Federației Ruse și alți autori ai acestei ‘operațiuni speciale’. După astfel de crime, după chiar o astfel de ‘faptă’ a soldatului rus Bychkov. Poate că ministrul Apărării va invita astfel de parașutiști Pskov să-și protejeze copiii, la el acasă. Copiii și nepoții lor… Nu vrea asta, domnule ministru. Sunt sigur că îmi va fi frică”, a adăugat președintele ucrainean.

Violul este folosit ca armă de război

Soldații ruși folosesc violul ca armă de război, acest fenomen fiind semnalat de mai multe organizații inclusiv ONG-ul Human Rights Watch. Un psiholog clinician din spitalul Dobrobut din Kiev, Katerina Haliant, a vorbit pentru BFM TV despre nenorocirile prin care trec aceste femei:

Lucrez cu femei cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani, adesea minore. Cele mai multe dintre ele provin din apropiere de Kiev, Bucea sau Irpin și au fost violate în grup de trei până la cinci bărbați”, a declarat aceasta, potrivit G4media.ro.

Katerina Haliant a fugit din Ucraina împreună cu fiica ei, în urmă cu doar câteva zile. Acum, ea ajută la evacuarea victimelor violurilor.

Potrivit psihologului, violurile sunt foarte violente, aplicate într-un „mod umilitor”, iar victimele povestesc despre același modus operandi. Militarii ruși urmăreau femeile în timpul zilei, îi omorau pe bărbați, apoi se întorceau în casele lor noaptea.

O ucraineancă ar fi fost violată vreme de aproape 13 ore de doi soldați ruși, în Herson, după ce aceștia ar fi aflat că este soția unui soldat ucrainean.

În primele săptămâni ale invaziei, rușii au colectat informații despre cine locuia în casă și au jefuit. Apoi a venit presiunea. Când rușii au înțeles că vor fi împinși înapoi de armata ucraineană, au început să violeze, mai ales în absența bărbaților.

Astăzi este dificil de știut câte femei ucrainene au fost victime ale violenței sexuale de la începutul ofensivei rusești. Ele nu vorbesc despre asta în mod direct. Violurile sunt descoperite atunci când acestea caută ajutor pentru că nu mai vor să trăiască”, a povestit Katerina Haliant.

Psihologul atrage atenția că este important „să se asigure siguranța acestor femei, în special prin evacuarea lor din Ucraina, iar apoi să se asigure sănătatea lor fizică și psihică și să fie învățate cum să trăiască cu asta”.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro :

jandarm acuzat

Un jandarm acuzat că ar fi abuzat mai multe minore s-a făcut nevăzut! Victimele aveau între 13-15 ani

Foto observator.tv

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bucea | Irpin | Rusia | Ucraina | Volodimir Zelenski