Tragedia de la Crevedia. Patronii staţiei GPL, plasaţi în arest la domiciliu

de | 29.11.2023 17:54 | Național, Eveniment

Cei doi patroni ai stației GPL din Crevedia, Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă, scapă de închisoare. Ei au fost plasați în arest la domiciliu. Decizia este definitivă.

Luni, 27 noiembrie, Judecătoria Sectorului 5 a respins, ca neîntemeiată, propunerea procurorilor de prelungire a arestării preventive pentru cei doi patroni. De asemenea, judecătorii au dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu, însă decizia a fost contestată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

Potrivit news.ro, astăzi, 29 noiembrie, Tribunalul Bucureşti a hotărât ca Ionuţ-Daniel Doldurea şi Cosmin-Ionuţ Stîngă să fie plasați în arest la domiciliu. Decizia magistraţilor este definitivă.

Reamintim că, pe 26 august, la stația GPL din Crevedia, deținută de Ionuț Doldurea şi Cosmin Stângă, au avut loc mai multe explozii soldate cu cinci decese şi peste 50 de oameni răniţi, majoritatea pompieri.

De asemenea, zeci de case din apropierea staţiei GPL au fost distruse. Tragedia a avut loc în timp ce era efectuat un transfer de gaz între două cisterne.

După tragedia care a avut loc la finalul lunii august, pe data de 6 septembrie, Ionuț Doldurea şi Cosmin Stângă, patronii stației GPL, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Cei doi sunt cercetați pentru comiterea infracțiunilor de distrugere din culpă, care a avut ca urmare un dezastru, de neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și de nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Sursă foto: cugetliber.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Polițiștii, pompierii și jandarmii argeșeni-la datorie în minivacanța de Ziua Națională a României!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Crevedia