Patronii staţiei GPL de la Crevedia, la un pas de a scăpa de arestul preventiv

de | 28.10.2023 15:43 | Național, Eveniment

Decizie favorabilă luată vineri, 27 octombrie, de magistrații din Capitală pentru Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă, patronii stației GPL Crevedia. Aceștia sunt aproape de a scăpa de arestul preventiv.

Judecătoria Sectorului 5 a respins solicitarea Parchetului General de prelungire a arestului preventiv pentru Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă. Instanța a decis ca cei doi să fie plasați în arest la domiciliu, relatează digi24.ro

Decizia nu este însă definitivă, iar Parchetul General poate face contestaţie.

„În baza art. 227 alin.2 Cpp rap. la art.202 alin.4 lit.d Cpp cu aplic. art.218 Cpp, respinge propunerea de prelungire a arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul de urmărire penală nr. 462/P/2023 şi dispune măsura arestului la domiciliu faţă de inculpaţii Doldurea Ionuţ-Daniel pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 5 noiembrie 2023, până la 4 decembrie 2023, inclusiv; Stîngă Cosmin-Ionuţ pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare pentru inculpat şi pentru procuror”, se arată în hotărârea instanţei

Dacă măsura de vineri se va pune în aplicare, cei doi au obligația de a nu părăsi imobilul în care locuiesc fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza.

De asemenea, patronii stației GPL Crevedia vor respecta următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemați. În caz contrar, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

Reamintim că, pe 26 august, la stația GPL din Crevedia, deținută de Ionuț Doldurea şi Cosmin Stângă, au avut loc mai multe explozii soldate cu cinci decese şi peste 50 de oameni răniţi, majoritatea pompieri.

De asemenea, zeci de case din apropierea staţiei GPL au fost distruse. Tragedia a avut loc în timp ce era efectuat un transfer de gaz între două cisterne.

După tragedia care a avut loc la finalul lunii august, pe data de 6 septembrie, Ionuț Doldurea şi Cosmin Stângă, patronii stației GPL, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Cei doi sunt cercetați pentru comiterea infracțiunilor de distrugere din culpă, care a avut ca urmare un dezastru, de neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și de nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Sursa foto: Inquam Photos: Octav Ganea

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(VIDEO) Intervenție a salvamontiștilor argeșeni în Șaua Capra

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Crevedia

Ultimele articole