(VIDEO) Intervenție a salvamontiștilor argeșeni în Șaua Capra

de | 28.10.2023 14:36 | Județean, Eveniment, Importante

Salvamontiştii argeşeni intervin, alături de cei din Sibiu, pentru salvarea unei turiste accidentate la Şaua Capra din Munţii Făgăraş.

Femeia, în vârstă de aproximativ 40 de ani, a suferit o ruptură de menisc și a solicitat intervenția echipei Salvamont pentru a fi coborâtă de pe munte.

 

Grupul de șase persoane din Oradea, din făcea parte și femeia, și-a propus ca la acest final de săptămână să escaladeze munții Făgăraș. S-au echipat corespunzător și au plecat pe trasee marcate. Au urcat în Șaua Capra, iar la coborârea din Vânătoarea lui Buteanu, o zonă recunoscută pentru periculozitatea ei, turista de 40 de ani s-a dezechilibrat și s-a lovit la picior, acuzând dureri la genunchi.

Văzând că nu se mai poate deplasa, membrii grupului au sunat la 112, iar șapte salvamontiștii, din Argeș și Sibiu, au plecat către zona în care au fost anunțați că se află grupul din Oradea.

Ajunși la locul solicitării, salvatorii au constatat că femeia are o ruptură de menisc și nu poate merge, așa că au transportat-o pe targă până la baza muntelui.

6b72344d f188 439a 9b3d de3f65498caf - (VIDEO) Intervenție a salvamontiștilor argeșeni în Șaua Capra

Ulterior, femeia a fost predată unei ambulanțe care a transportat-o la spitalul din Curtea de Argeș.

Salvamontiști trag din nou un semnal de alarmă cu privire la pericolul pe care îl poate reprezenta muntele pentru cei neavizați.

Sursă foto/video Salvamont Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Dorian Popa, prins la volan sub influența substanțelor interzise

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Salvamont Argeș

Ultimele articole