Patru copii au fost răniți, după ce un tobogan gonflabil a fost luat de vânt

de | 28.10.2023 17:26 | Național, Eveniment

Un incident grav a avut loc, în această după-amiază, la Festivalul Oktoberfest, care are loc în Piața Constituției din București. Un tobogan în care se aflau 12 copii s-a răsturnat din cauza vântului.

Potrivit antena3.ro, în urma incidentului, patru copii, cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani, au fost răniți ușor. Ei au fost transportați la spital.

Din cauza vântului puternic, toboganul gonflabil, care era ancorat doar cu câteva cărămizi, a fost luat de vânt şi răsturnat, iar copiii s-au lovit după ce au fost aruncaţi unul în altul.

Piața Constituției, OktoberFest – un tobogan gonflabil mare a fost luat de vânt cu tot cu copiii care se jucau. 3 copii răniți. Ancorarea era făcută cu câteva cărămizi. O rafală de vânt mai puternică a răsturnat practic tot ansamblul”, a scris George Epurescu, prim-vicepreședinte la Federația Sindicală Hermes, pe Facebook.

Polițiștii aflaţi în apropiere s-au autosesizat şi au solicitat intervenția mai multor echipaje de prim-ajutor.

La data de 28 octombrie 2023, în jurul orei 14.10, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 17, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciul, în zona unui eveniment din Sectorul 5, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, un tobogan gonflabil amenajat, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, s-ar fi răsturnat.

Polițiștii au solicitat, de îndată, la fața locului să se deplaseze mai multe echipaje de prim-ajutor, existând posibilitatea să fie copii prinși în interiorul acestuia.”, transmite Poliția Capitalei

Potrivit sursei citate, un copil de 7 ani a suferit o lovitură în zona bărbiei, unul în vârstă de 4 ani prezintă o lovitură în zona capului, un copil de 8 ani acuză dureri în zona brațului și un alt copil în vârstă de 10 ani are dureri la partea toracică.

Minorii au fost duși la spitalele Grigore Alexandrescu, Budimex și Bagdasar pentru investigații.

În urma verificărilor efectuate au fost găsiți patru minori, cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani, răniți ușor, care au necesitat îngrijiri medicale. Cei patru minori, însoțiți de părinții acestora, au fost transportați la unități medicale, pentru a li se acorda îngrijiri medicale suplimentare.”, adaugă Poliția Capitalei

Așadar, se pare că problema a fost ancorarea toboganului gonflabil și faptul că organizatorii nu au ținut cont de posibilitatea condițiilor meteo nefavorabile.

Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Secției 17, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul și luării măsurilor legale.

Sărbătoarea berii, Oktoberfest 2023, are loc în Piața Constituției din București în perioada 19 octombrie-5 noiembrie.

sursă foto Facebook George Epurescu

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Patronii staţiei GPL de la Crevedia, la un pas de a scăpa de arestul preventiv

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București