Paul Anghel: ”Serviciul de roaming în țările membre UE nu presupune costuri suplimentare”

de | 07.06.2023 16:26 | Știri, Administrație, Lifestyle, Național

Românii care și-au programat o vacanță într-o țară a Uniunii Europene nu mai trebuie să-și facă griji cu privire la costul convorbirilor telefonice. Paul Anghel, director general Direcţia Generală Control şi Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), reamintește că apelurile, mesajele text și serviciile de date sunt taxate la același preț ca și în cazul celor din țara de origine.

”Sezonul vacanței de vară 2023 este foarte aproape de start.

În cazul în care v-ați decis asupra unei plecări într-o țară a Uniunii Europene, vă reamintim că, începând din 2017, serviciul de roaming, respectiv utilizarea telefoniei mobile în țările membre UE, nu presupune costuri suplimentare față de tarifele prevăzute în contractul pe care îl aveți cu furnizorul dumneavoastră de astfel de servicii din țară.

Mai mult, începând de la 1 iulie 2022, această facilitare s-a extins în tot spațiul economic european, cu alte cuvinte, beneficiați de acest regim special nu doar în cazul călătoriilor în statele membre, ci și atunci când vă deplasați în Norvegia și Islanda.

Rețineți, așadar: apelurile (către telefoane mobile și fixe), mesajele text (SMS) și serviciile de date sunt taxate la tarife naționale, adică la același preț ca și în cazul apelurilor, mesajelor text și serviciilor de date, din țara dumneavoastră de origine”, a scris Paul Anghel pe pagina de Facebook.

Foto desciptiv. Sursă foto: StirideCluj.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Vouchere de vacanță și pentru românii care lucrează la privat. Proiectul de lege, adoptat tacit de Senat

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANPC

Ultimele articole