Personalul TESA din Sănătate anunță proteste la ușa Ministerului Sănătății

de | 10.12.2023 10:24 | Național, Eveniment

Uniunea Naţională a Sindicatelor TESA din Sănătate anunţă că va organiza, marţi, un protest în faţa Ministerului Sănătăţii, solicitând majorarea salariilor cu 25%, aşa cum a fost aprobată pentru personalul din CAS, şi eliminarea completă a discriminării personalului TESA, în noua lege a salarizării.

Protestul va avea loc în faţa clădirii Ministerului Sănătăţii, între orele 12.30-14.30.

Potrivit unui comunicat al Uniunii TESA din Sănătate, ministrul Alexandru Rafila va primi o delegaţie a Uniunii TESA între orele 14.00-14.30.

Sindicaliştii afirmă că demonstraţia va avea loc ca o reacţie de susţinere a protestelor colegilor din aproape toate spitalele ţării, proteste începute după ce Guvernul a decis majorarea salariilor doar pentru personalul din cadrul Caselor de Sănătate (CAS).

Timp de 7 ani de zile personalul TESA din Sănătate a fost continuu discriminat de actuala lege a salarizării”, adaugă sindicaliștii

Solicitările sindicaliştilor sunt majorarea salariilor cu 25%, cum a fost aprobată pentru personalul din CAS, eliminarea completă a discriminării TESA, în noua lege a salarizării.

Ei  doresc ca și munca lor să fie recunoscută și remunerată la nivelul de salarizare a altor categorii profesionale din Sănătate, după gradul de complexitate și responsabilitate pe care îl au.

Totodată, vor continua protestele și în spitale.

Foto: oradesibiu.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Argeș: Atenție, șoferi! Se circulă în condiții de ceață

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Sănătății