Peste 2,6 milioane pachete cu ţigări, descoperite la frontierele României în prima jumătate a acestui an

de | 29.07.2023 14:02 | Eveniment, Național, Știri

În prima jumătate a anului 2023, peste 2,6 milioane pachete cu țigări au fost descoperite la frontierele României.

Din păcate, traficul ilegal cu ţigări se menţine la un nivel ridicat, traficanţii mizând pe „profitul” impresionant pe care îl pot obţine din comercializarea „la negru” atât pe pieţele de desfacere din ţara noastră, cât şi din Occident.

În acest sens, potrivit Poliției de Frontieră Română, în primul semestru din anul 2023, poliţiştii de frontieră, independent sau în colaborare cu inspectorii vamali ori reprezentanţi ai altor instituţii abilitate, au reţinut în vederea confiscării 2.621.518 pachete ţigări, în valoare de 46.894.520 lei.

Comparativ cu perioada similară a anului 2022, anul acesta a fost o creştere de aproximativ 1,7 ori a numărului pachetelor de țigări reținute.

De asemenea, în această perioadă au mai fost descoperite și aproximativ 5.564 kg. tutun, dar și 9.698 kg. tutun narghilea.  Pe lângă acestea, poliţiştii de frontieră au descoperit şi reţinut și 1.750.000 timbre de acciză pentru ţigarete.

Potrivit sursei citate, traficanţii proveneau, preponderent, din Bulgaria, India, Turcia, Moldova, Muntenegru, Serbia, Ungaria, Ucraina și România.

Pentru tragerea la răspundere a celor care au fost implicaţi în fapte ilegale, poliţiştii de frontieră au înregistrat 236 de infracţiuni pentru contrabandă şi fraudă vamală.

sursă foto Facebook Poliția de Frontieră Română

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Ceasul Bun, aplicația prin intermediul căreia oamenii din centrele sociale pot semnala abuzurile

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Poliția de Frontieră Română

Ultimele articole