Peste 200 de credite online, obținute cu acte false! Percheziții de amploare în țară

de | 11.10.2023 10:56 | Național, Eveniment

Astăzi, 11 octombrie, polițiștii și procurorii fac percheziții în mai multe zone din țară, într-un dosar penal pentru înșelăciune, fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Timiș, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, pun în executare 14 mandate de percheziție domiciliară, în județele Timiș, Brașov, Dâmbovița, Gorj, Mehedinți, Ilfov și în municipiul București, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.”, transmite IPJ Timiș

Perchezițiile vizează o grupare  de infractori specializați în înșelăciune. Mai exact, aceștia sunt acuzați că ar fi luat peste 200 de credite online cu buletine false, reușind să creeze un prejudiciu de peste 1 milion de lei.

Potrivit Mediafax, în perioada octombrie 2022 – ianuarie 2023, suspecții ar fi utilizat 73 de cărți de identitate reale și 160 de cărți de identitate falsificate, pentru a obține 233 de credite online.

Se pare că această grupare infracțională își avea sediul central în Timișoara, însă rețeaua s-a extins și în țară, cauzând un prejudiciu de 1.079.300 de lei.

În urma perchezițiilor, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș vor fi duse peste 10 persoane, pentru audieri.

Sursa Foto Stirile ProTV

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Pitești: Rucsac uitat în taxi, în care se afla o sumă importantă de bani, recuperat de polițiștii locali

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: DIICOT

Ultimele articole