Peste 3.000 de persoane recuperate de pe munte în primele trei luni ale anului

de | 26.04.2024 10:22 | Național, Lifestyle

Salvamontiștii din România au intervenit, în primul trimestru al acestui an, în 2.880 de acțiuni de salvare și de acordare a primului ajutor medical, în urma acestora fiind salvate 3.168 de persoane.

Dintre acestea, 194 dintre persoanele salvate au fost transportate cu ambulanţele Salvamont, 1.105 persoane accidentate au fost predate serviciilor SMURD sau de Ambulanță, 21 de persoane au fost predate elicopterelor SMURD-IGAV, iar 17 persoane au decedat pe munte, sarcina salvamontiștilor reducându-se la recuperarea acestora și transportul pentru predarea la serviciile IML.

Cele mai multe evenimente care au necesitat intervenţia salvatorilor montani s-au produs pe pârtii.

În primul trimestru al anului 2024, salvamontiştii au fost solicitaţi să intervină la 2.880 acţiuni de salvare şi de acordare a primului ajutor medical, acţiuni în care au fost salvate un număr de 3.168 persoane. Dintre aceste acţiuni, un număr 2.324 de intervenţii au avut loc pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă, 536 acţiuni în afara domeniilor schiabile iar 20 în locuri greu accesibile, din afara zonei montane”, arată bilanţul făcut public de Salvamont România.

La acţiunile de salvare au participat peste 1.200 de salvatori montani, angajaţi, voluntari şi aspiranţi la un loc în cadrul serviciilor Salvamont.

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 2 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor, astfel: 1 apel pentru Județul Sălaj și 1 apel pentru Județul Bistrița Năsăud.

De asemenea, salvamontiștii au mai primit și 17 apeluri prin care li se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană.
Foto descriptiv Facebook Salvamont România
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Salvamont România