Peste 70 de sancțiuni aplicate de Jandarmeria Argeș în minivacanța de 1 Mai și Sărbătorile Pascale

de | 07.05.2024 16:13 | Eveniment, Județean

În perioada minivacanței de 1 Mai și Sărbătorile Pascale, jandarmii argeșeni au desfășurat o serie de misiuni ce au avut în preponderent un caracter preventiv, vizând în principal asigurarea măsurilor de ordine publică în zona lăcașurilor de cult pe timpul desfășurării slujbei de Înviere.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș au aplicat însă și peste de 70 sancțiuni contravenționale, în special pentru încălcări ale Legii nr. 61/1991 și Legii 54/2012. Dintre acestea, 30 au fost amenzi în valoare de 8.750 de lei și 46 avertismente scrise. Potrivii IJJ Argeș, au existat și situații care au impus sancționarea persoanelor pentru nerespectarea legislației în domeniul ordinii publice sau în domeniul activităților de picnic.

De asemenea,  o situație deosebită a avut loc în data de 2 mai, când jandarmii argeșeni au fost sesizați prin apel 112 despre faptul că, în apropierea Barajului Vidraru se află 7 persoane de naționalitate spaniolă care au rămas blocate cu autoturismul în pană, pe marginea carosabilului. Având în vedere ora târzie, dar și posibilitatea apariției animalelor sălbatice în zonă, jandarmii argeșeni i-au condus pe aceștia până la o unitate de cazare.

Mulțumim celor care au ales să petreacă această minivacanță în mod responsabil, înțelegând să respecte măsurile adoptate de forțele de ordine, astfel că nu au fost înregistrate incidente majore, transmite Jandarmeria Argeș.

 

Sursa foto: foto descriptiv digi24.ro

Citiți de asemenea pe anchetaonline.ro

Peste 350 de misiuni pentru pompierii argeșeni în minivacanța de 1 Mai și Sărbătorile Pascale

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/berta-dima/" target="_self">Berta Dima</a>

Articol scris de Berta Dima

Absolventă a programului de master Jurnalism Tematic, Universitatea București, experiență în presă din anul 2020, pasionată de domeniul social.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Jandarmeria Argeș

Ultimele articole