Petiția HoReCa pentru Transfăgărășan – primul pas al liderului PNL Curtea de Argeș în direcția unui parteneriat eficient cu antreprenorii

de | 04.03.2024 12:22 | Politic, Curtea de Argeș, Din ediția tipărită

”Vrem Transfăgărășanul deschis!” a înregistrat o victorie,  au transmis săptămâna trecută liberalii argeșeni, prin vocea celui mai energic susținător al acestui demers, președintele Organizației Curtea de Argeș, Cosmin Petrescu. Directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru sectorul DN7C, între km 104+000 și 130+800, ceea ce înseamnă că lucrările de modernizare a Transfăgărășanului vor începe curând.

”Eforturile noastre pentru modernizarea acestui drum spectaculos au dat roade! În primul rând, se va asigura un grad mai ridicat de siguranță pe această rută. Vor fi implementate soluții tehnice care să permită circulația pe Transfăgărășan pentru o perioadă cât mai îndelungată posibil, preferabil pe tot parcursul anului.” – este mesajul președintelui PNL Curtea de Argeș și candidatului liberal la Primăria Curtea de Argeș, Cosmin Petrescu.

Acesta a mulțumit celor 160 de semnatari din industria HoReCa de pe Valea Argeșului pentru susținerea demersului.

Transfăgărășan – atracție turistică majoră face parte din proiectul liberal Pitești Tech City. Deschiderea Transfăgărășanului în timpul anului va ajuta la stimularea economiei județene. Practic, va ajuta afacerile și cetățenii și va îmbunătăți infrastructura din întreg județul. Pitești Tech City 2024 pune accent inclusiv pe valorificarea atuurilor județului Argeș în toate domeniile. Iar Transfăgărășanul este una dintre mândriile noastre aici, în Argeș, în ceea ce privește turismul. Ne bucurăm că datorită eforturilor liberalilor argeșeni lucrurile se mișcă în direcția bună.”, au mai transmis liberalii.

Petiție semnată de 160 de companii HoReCa de pe Valea Argeșului și din zona de nord a județului

Vă reamintim că, în 2022, președintele PNL Curtea de Argeș, Cosmin Petrescu, îi înmâna directorului general al CNAIR, Cristian Pistol, o petiție prin care cerea să se mărească perioada în care Transfăgărășanul este deschis. Petiția a fost semnată de 160 de companii HoReCa de pe Valea Argeșului și din zona de nord a județului. „Până acum, DN 7C – Transfăgărășan a fost deschis doar 4 luni din 12, cu pierderi majore pentru întreaga industrie HoReCa. După discuții avute cu reprezentanții drumarilor, anul acesta a fost prima dată când drumul a fost deschis pe 15 iunie, în loc de 1 iulie. Dacă am avea Transfăgărășanul deschis pentru o perioadă mai lungă, numărul turiștilor ar fi cu mult mai mare. Asta ar înseamna mai multe locuri de muncă și impozite mai mari, plătite la bugetul statului de HoReCa! Vom lansa și o campanie de strângere de semnături de la turiști, printr-o petiție online. Discuțiile avute cu domnul Pistol au fost pozitive și sunt semne că această problemă a județului va fi luată în considerare și rezolvată.”, declara, la momentul respectiv, președintele PNL Curtea de Argeș.

Planuri pentru IMM-uri

Cu o vastă experiență în zona privată, Cosmin Petrescu își propune să fie un partener de cursă lungă pentru mediul economic din Curtea de Argeș, acolo unde luptă pentru poziția de primar, această primă colaborare cu industria HoReCa fiind, în opinia domniei-sale, doar un model de bună practică despre cum oamenii politici și antreprenorii pot colabora pentru cauze comune. În acest sens, Cosmin Petrescu a pus la punct o serie de măsuri pe care și le propune, atât pentru companiile mici, cât și pentru cele mari.

Sursă foto: ediția tipărită.

Astfel, pentru IMM-uri (mici firme de producție, servicii, turism, afaceri de familie), Cosmin Petrescu are următoarele planuri:

  • asigurarea suportului pentru finanțare și accesare de fonduri europene, prin organizarea de conferințe tematice;
  • sprijinirea oricăror inițiative legate de zona de turism, cu focus pe Transfăgărășan;
  • lansarea OMD (Organizația de Management al Destinației) Orașul Regal – Curtea de Argeș și traseul turistic al Transfăgărășanului;
  • susținere pentru participarea la târguri și expoziții;
  • organizare unui târg pentru producătorii locali;
  • suport pentru participare la târguri internaționale (precum Honey Colonia în Dubai și UK);
  • promovarea afacerilor din Curtea de Argeș pe rețelele de socializare.

Planurile lui Cosmin Petrescu pentru companiile mari

Sursă foto: ediția tipărită.

Printre propunerile de sprijin destinate companiilor mari, cu peste 300 angajați, Cosmin Petrescu menționează ca fiind prioritare:

  • suport pentru formarea forței de muncă locale. Suport în vederea stabilirii de parteneriate cu școlile profesionale și liceele tehnologice. În acest sens a invitat-o pe ministra Educației, Ligia Deca, la Curtea de Argeș, pentru o primă sesiune de discuții.
  • dezvoltarea infrastructurii, cu mențiunea că șoseaua de centură este vitală pentru  companiile locale. Scopul ei TREBUIE să fie acela de a dezvolta orașul și afacerile locale, pentru că în forma în care este gândită în prezent afectează  grav 3 companii importante pentru oraș.

Toate aceste propuneri sunt sub umbrela Pitești Tech City, plan de dezvoltare județean pe termen lung realizat după modelul de succes al Clujului.

Material realizat de Iulia Bădulescu.

Sursă foto: ediția tipărită.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Alin Călinescu a intrat în PNL și schimbă dinamica alegerilor de la Mioveni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PNL Argeș

Ultimele articole