Emanuel Mazăre este un elev de performanță al Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Pitești, olimpic la matematică. Tânărul a participat de-a lungul timpului la mai multe concursuri naționale și internaționale și se poate lăuda cu premii de excelență!
Emanuel este coordonat de către profesorul său de matematică, Marian Haiducu, pe care îl vede drept mentor și a reușit performanța de a se califica, pentru al doilea an consecutiv, la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori.
Aceasta se desfășoară în perioada 28 iunie – 3 iulie, la Sarajevo. Băiatul face parte din lotul olimpic al României care va reprezenta țara noastră la Balcaniadă și care este alcătuit doar din 6 elevi, provenind din toată țara. Printre ei, se numără și piteșteanul Emanuel Mazăre.
Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Pitești a avut doi elevi participanți la baraje, care au trecut succesiv atât prin lotul lărgit, cât și prin cel restrâns, după afișarea rezultatelor la Olimpiada Națională de Matematică. Amândoi au fost coordonați de către profesorul Marian Haiducu.
Primul este Emanuel Mazăre, care a reușit să se califice, pentru al doilea an la rând, în lotul României la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori. La această competiție poate avea acces un singur elev de gimnaziu, pe matematică, la nivel internațional.
Cel de-al doilea elev este tânărul Marghidan David, care a luat locul 1 pe țară la Olimpiada Națională de Matematică, în clasa a VII-a.
Anul trecut, Emanuel a obținut aurul la Olimpiada Balcanică
Revenind la Emanuel, acesta a obținut, anul trecut, aurul la Olimpiada Balcanică de Matematică, care s-a desfășurat în perioada 29 iunie – 4 iulie, fiind cea de-a 25-a ediție. Ea a fost găzduită, în mod virtual, de către Republica Moldova. Tânărul a fost cel mai mic dintre medaliații cu aur ai respectivei ediții.
La olimpiadă au participat echipe din câte 6 elevi din Albania, Bulgaria, Cipru, Grecia, Bosnia și Herțegovina, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia și Turcia– țări oficiale, precum şi echipe din Arabia Saudită, Azerbaidjan, Croația, Franța, Filipine, Indonezia, Kazahstan, Kârgâzstan, Moldova (echipa B ), Tadjikistan și Turkmenistan – țări invitate. Concursul s-a desfășurat într-un centru de examen național, cu supraveghere video, monitorizată de țara organizatoare. În România, centrul de examen a fost organizat la Colegiul Național „Tudor Vianu” din București.
Micul geniu piteștean a fost unul dintre cei 3 medaliați cu aur.
Felicitări ROU6, pentru aurul olimpic la Balcaniada de Matematică pentru Juniori, Ediția a XXX-a, 2021. găzduită în acest an de Republica Moldova. Îți mulțumesc! Q.E.D.” a scris, la acea vreme, pe Facebook, directorul și profesorul școlii , Marian Haiducu.
Felicitări Emanuel, ai adus cel mai bun rezultat Școlii Gimnaziale Mihai Eminescu Pitești, de la înființarea sa, o performanță extraordinară. Știm că nu te vei opri aici! Succes!”, a adaugăt, de asemenea, mentorul băiatului.
Primăria Pitești a bifat anul trecut rezultatul obținut de Emanuel, acordându-i, în plenul Consiliului Local, un premiu de 2000 lei pentru victoria obținută.
Nu a făcut nici o ședință de meditație, dar a beneficiat de suport total și pregătire corespunzătoare unui astfel nivel, de pregătire din partea profesorului lui, Marian Haiducu, profesor care, pentru ca Emanuel să își îndeplinească visul, l-a coordonat chiar și în zilele de sâmbătă și duminică! O astfel de performanță se obține doar în echipa elev-profesor-părinte! Emanuel nu se joacă pe calculator. O făcea când era mai mic. L-a enervat că i-a furat cineva contul și i-a blocat canalul și de atunci nu a mai intrat deloc. A început această pasiune, matematica”, a povestit, la momentul respectiv, pentru jurnaluldearges.ro, tatăl tânărului olimpic, Alin Mazăre – conferențiar universitar doctor la Facultatea de Electronică, Calculatoare și Inginerie Electrică din cadrul Universității Pitești.
La rândul său, Emanuel Mazăre a declarat într-un interviu acordat site-ului Școlii Generale “Mihai Eminescu” din Pitești că și-a descoperit pasiunea pentru matematică în clasa a II-a și că vede performanța ca pe o șansă de a acumula cât mai multe cunoștințe pe care le poate folosi în viață.
Disciplina matematică, în care excelez, poate fi aplicată în aproape toate domeniile: informatică, geografie, etc. Deci aceasta mă va ajuta foarte mult în orice carieră pe care aș alege-o, într-un fel sau altul, a completat Emanuel.
Sursă foto: jurnaluldearges.ro
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
Fiul comisarului-şef Edi Bîlă – medaliat la Olimpiada Naţională de Matematică