Plata ratelor la bănci se poate amâna cu 10 luni

de | 07.04.2022 19:47 | Știri, După subiect, Economic, Național

În contextul crizei economice care bate la ușă, președintele PSD Marcel Ciolacu a transmis, joi, că există un acord în Coaliția de Guvernare privind amânarea ratelor la bănci ale românilor.

Astfel, Guvernul ia în calcul posibilitatea amânării ratelor la creditele personale și imobiliare cu până la 10 luni, fiind una dintre măsurile incluse în pachetul social.

S-a reușit să ținem inflația cu o singură cifră și sperăm cu aceste măsuri să continuă. Am reușit, împreună cu BNR, să ținem cursul valutar sub 5 lei. Este posibil să crească inflația la 2 cifre, dacă nu suntem eficienți guvernamental (…).

Există varianta amânării ratelor la bănci pentru români. A fost discutată și cu băncile, s-a ajuns la un acord.

Luni, se va detalia fiecare măsură și se va spune cum se va aplica. Important e că am ajuns la un consens și am constatat necesitatea și cel mai important este că colaborăm astfel încât guvernul să fie pregătit să nu piardă nicio oportunitate”, a declarat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, joi, potrivit digi24.ro.

De asemenea, Marcel Ciolacu mai spune că o hotărâre în acest sens va fi anunțată luni.

Important e că am ajuns la un consens, important e că am constatat cu toții necesitatea și, repet, cel mai important este că colaborăm și vorbim despre oportunitățile, nu numai despre necazurile pe care le are România în acest context geopolitic”, afirmă Ciolacu.

Amintim că miercuri a avut loc un protest în fața Guvernului, la care au participat mii de români afectați din cauza scumpirilor. Protestul a fost organizat de Blocul Național Sindical, alcătuit din 35 de federații sindicale afiliate, atât din sistemul bugetar cât și din cel privat, iar motivul pentru care peste 5.000 de oameni au decis să iasă în stradă are legătura cu aplicare Legii salarizării și adoptarea de măsuri care vizează securitatea energetică și alimentară a României, precum și semnarea unui pact national pentru industria de apărare, care să conţină măsuri concrete pentru relansarea acestui sector, precum şi pentru a limita presiunea resimţită de populaţie în urma costurilor de finanţare pentru dotarea Armatei.


Citește pe anchetaonline toate informațiile:

BNS protest

BNS protestează! Capitala va fi paralizată! Inclusiv Dacia e prezentă cu 500 de oameni!


 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Marcel Ciolacu | PSD

Ultimele articole