anchetaonline.ro

Poiana Lacului. Amenzi până la 5.000 lei, dacă nu se distruge ambrozia

de | 03.10.2022 12:45 | Știri, Administrație, Județean

Perioada de polenizare a ambroziei, o buruiană care creează mari neplăceri alergilor, afectându-le starea de sănătate și confortul psihic, continuă și în luna octombrie.

Primăria Poiana Lacului a dat publicității un anunț prin care își informează cetățenii despre măsurile care trebuie luate, dar și sancțiunile care vor fi aplicate în cazul în care nu se respectă dispozițiile.

 

În scopul distrugerii ambroziei și al prevenirii răspândirii acesteia, proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, ai căilor ferate, ai cursurilor de apă, ai lacurilor, ai sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole vor desfășura în mod regulat, în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante și apariția primelor inflorescențe, respectiv cel târziu până la data de 30 iunie a fiecărui an, lucrări de întreținere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări și metode specifice. Aceste măsuri se mențin până la sfârșitul perioadei de vegetație a ambroziei.

 

Metodele recomandate pentru prevenirea, combaterea și distrugerea acestei buruieni sunt: cosirea repetată, manual sau mecanic, în funcție de locul și suprafața infestată, distrugerea cu unelte agricole, smulgerea, în cazul unor suprafețe izolate, efectuarea unor arături adânci și discuiri pe terenurile agricole, erbicidarea, după caz.

 

Constituie contravenție nerespectarea prevederilor din avertisment de către proprietarii deținătorii de terenuri, beneficiarii lucrărilor de construcții, administratorii drumurilor publice, ai căilor ferate, ai cursurilor de apă, ai lacurilor, ai sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei (RON) la 5.000 lei (RON) pentru persoanele fizice și cu amendă de la 10.000 lei (RON) la 20.000 lei (RON) pentru persoanele juridice (Art. 3, alin. 2)”, se arată în anunțul transmis de primăria Poiana Lacului.

 

Foto descriptiv

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Poiana Lacului