anchetaonline.ro

Ziua Internațională a Educației, 5 octombrie – zi liberă pentru profesori și elevi!

de | 03.10.2022 13:54 | Știri, Eveniment, Național

Ziua Internațională a Educației, 5 octombrie, este zi liberă pentru profesori și elevi și va fi sărbătorită, anul acesta, într-o zi de miercuri. Astfel, conform ordinului privind structura anului școlar actual și contractului colectiv de muncă, în ziua de miercuri, 5 octombrie, nu se vor organiza cursuri.

În ziua de 5 octombrie – Ziua Internațională a Educației și în zilele nelucrătoare / de sărbătoare legală prevăzute de lege și de contractul colectiv de muncă aplicabil nu se organizează cursuri”, prevede Art. 3 al Ordinului privind structura anului școlar 2022-2023, potrivit Edupedu.

Ziua Internațională a Educației este cu două săptămâni și trei zile înaintea primei vacanțe a anului școlar 2022-2023, fiind vorba de vacanța programată pentru 22-30 octombrie.

Zile libere invatamant - Ziua Internațională a Educației, 5 octombrie - zi liberă pentru profesori și elevi!

Sursa Foto edupedu.ro

Ziua Internațională a Educației este desemnată de UNESCO deoarece marchează semnarea, în 1966, a “Recomandării UNESCO/OIM (Organizaţia Internaţională a Muncii) privind statutul profesorilor”, potrivit site-ului en.unesco.org, scrie Agerpres.

 

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un jandarm a fost găsit împușcat în cap, în domiciliul său!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: