Poliţia Argeş i-a anulat permisul de portarmă omului de afaceri Liviu Ionică de la JAM

de | 03.04.2024 19:14 | Din ediția tipărită, Importante, Lifestyle, Pitești

Liviu Ionică, patronul supermarketurilor Jam, a dat în judecată Poliția Argeș. Demersul în instanță al omului de afaceri vizează recuperarea dreptului de a deţine o armă, după ce Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş i l-a anulat. Patronul magazinelor Jam a rămas fără permisul de portarmă în toamna anului trecut, mai exact în data de 29 septembrie 2023, printr-o dispoziţie a IPJ Argeş.

Conform legislaţiei, anularea dreptului de port şi de folosire a armelor poate fi dispusă în mai multe situaţii, printre care: fie titularul nu şi-a prelungit valabilitatea permisului în termenul legal, fie a săvârşit contravenţii prevăzute de Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor ori refuză să se supună examenului psihologic sau medical, fie se constată că, la data acordării permisului, nu îndeplinea condițiile prevăzute de lege pentru deținerea armelor, dar şi atunci când deţinătorul este cercetat într-un dosar penal.

Patronul magazinelor Jam cere în instanţă anularea dispoziţiei prin care i s-a interzis să mai folosească o armă

Referitor la motivul anulării permisului de portarmă în cazul său, contactat de redactorii „Ancheta” omul de afaceri Liviu Ionică a preferat să nu comenteze. Pe de altă parte, însă, acesta a acţionat în judecată IPJ Argeş, solicitând anularea dispoziţiei nr. 196281/29.09.2023 prin care i s-a interzis să mai deţină sau să folosească o armă, precum şi obligarea emiterii unei noi dispoziţii care să îl repună în drepturile avute anterior acestei decizii.

Acţiunea în instanţă a fost iniţiată pe data de 18 martie, pe rolul Tribunalului Argeş, chiar în ziua în care a intrat în vigoare o decizie a Curţii Constituţionale care suspendă de drept prevederile ce permiteau organelor legii să anuleze sau să suspende permisele de portarmă ale persoanelor inculpate în cauze penale pentru fapte săvârșite cu intenție. Decizia vine în urma sesizării de neconstituţionalitate ridicate de afaceristul Emil Savin, „regele asfaltului” din Vaslui care i-a dat mită lui Dumitru Buzatu 1,25 milioane lei şi care a rămas fără permisul de portarmă ca urmare a simplei puneri în mișcare a acțiunii penale faţă de el într-un dosar de evaziune fiscală.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Harta şpăgilor în spitalele din Argeş

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Jam | Liviu Ionică