Polițist de la Operațiuni Speciale – dosar penal pentru alcool la volan! A fost prins a doua oară!

de | 06.06.2022 20:17 | Știri, Eveniment, Național

Un poliţist de la Brigada de Operaţiuni Speciale, din orașul Braşov, a fost reţinut, luni, după ce a fost depistat conducând sub infleunța alcoolului! Acesta se află în arest pentru 24 de ore, fiind cercetat în cadrul unui dosar penal pentru săvârșirea acestei fapte.

Dorin Iulian Aitean este numele polițistului care a fost prins, în noaptea de 29 spre 30 mai, de către poliţiştii de la Rutieră, conducând sub influența alcoolului pe drumul judeţean ce leagă municipiul Braşov de comuna Sânpetru, conform comunicatului emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

La acel moment, poliţistul ar fi refuzat testarea cu aparatul alcooltest, context în care acesta a fost dus la Spitalul Judeţean Braşov, acolo unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Buletinul de analiză a relevat o alcoolemie la valorile de 1,04 g/l pentru prima probă şi 0,95 g/l pentru cea de-a doua.

Deşi i-a fost adus la cunoștință faptul că nu mai are dreptul să conducă autovehicule pe drumurile publice până la finalizarea dosarului penal şi a semnat un proces-verbal în acest sens, acesta s-a urcat la volan în următoarele două zile. De data aceasta, a fost surprins de camerele de supraveghere video amplasate pe drumurile publice din municipiul Braşov şi din împrejurimile oraşului, spun sursei citate.

Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, cu sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul IPJ Braşov – Serviciul de Investigaţii Criminale şi ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Braşov, au efectuat două percheziţii, una domiciliară şi cealaltă la sediul unei instituţii publice. Ocazie cu care au descoperit și alte abateri.

Din cercetări a mai rezultat şi faptul că inculpatul a fost angajat în perioada 5 iulie 2019 – 3 octombrie 2019 la o societate comercială în funcţia de ‘consilier armonizare legislativă’, realizând venituri în sumă totală de 5.829 lei. Aceste venituri însă nu au fost declarate de inculpat cu ocazia completării declaraţiei de avere în data de 28 aprilie 2020, la rubrica venituri acesta menţionând doar cele încasate de la IPJ Braşov”, precizează comunicatul citat.

În prezent, polițistul Doru Aitean este cercetat pentru comiterea mai multor infracţiuni. Acestea sunt de: conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, conducerea unui vehicul fără permis de conducere în formă continuată şi fals în declaraţii, a menţionat o sursă judiciară, citată de Agerpres.

Credit Foto: Toyota of Orlando


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Polițistul salvator din Mioveni – felicitat pe toate rețelele de către MAI!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole