anchetaonline.ro

Polițiștii argeșeni au fost alături de 331 de elevi și 21 de cadre didactice!

de | 19.09.2023 21:05 | Știri, Eveniment

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au desfășurat, în cursul zilei de 18 septembrie, activități cu caracter informativ-preventiv la Școala Primară Valea Hotarului și la Școala Gimnazială „Iosif Catrinescu”, ambele din comuna Dragoslavele.

Organele de lege au prezentat aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, privind răspunderea contravențională și penală a minorilor și majorilor.

De asemenea, aceștia au ridicat și problema consumului substanțelor cu efect psihoactiv, fiind prezentate aspecte specifice Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Totodată, aceștia au acționat în incinta celor două școli, cu scopul creșterii siguranței elevilor și a cadrelor didactice în spațiile școlare și adiacente acestora, pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale.

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară Argeș, împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, au desfășurat activități preventiv-educative la Școala Gimnazială „Negru Vodă” din municipiul Pitești, au avut ca obiectiv, în cadrul proiectului Roadpol Safety Days, creșterea siguranței rutiere, prin crearea unei baze de cunoștințe privind normele de circulație, respectarea regulilor care privesc circulația pietonilor pe drumurile publice, cunoașterea unor semne de circulație, respectarea semnificației semaforului și evitarea situațiilor care pot duce la implicarea în accidente.

La activitățile au participat în total 331 de elevi și 21 de cadre didactice.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(VIDEO) Cinci argeșeni au murit pe A1!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: