(VIDEO) Pompierii argeșeni care au ajutat la stingerea incendiilor din Grecia s-au întors acasă

de | 04.08.2023 18:55 | Știri, Eveniment, Județean

Contingentul de salvatori care a intervenit în sprijinul comunităților și autorităților elene, în insula Rhodos, a sosit în țară.

Transportul a fost asigurat de 2 aeronave MApN, care au aterizat pe Baza 90 Otopeni, în jurul orei 16.30.

Salvatorii au fost întâmpinați de Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, și prim-adjunctul inspectorului general al IGSU, col. Constantin Florea, care le-au adresat mulțumiri pentru modul exemplar în care și-au executat misiunile și modul profesionist în care au reprezentat România în Republica Elenă.

Printre ei se află și 10 salvatori argeșeni, care au plecat în data de 19 iulie.

Din fericire, cei 10 pompieri argeșeni au ajuns cu bine acasă, după eforturi susținute în lupta cu flăcările în Grecia.

Totodată, România a trimis astăzi în Republica Elenă alți pompieri care să ajute la stingerea incendiilor de pădure.

Oameni din mai multe județe împreună cu tehnică de intervenție au fost urcați în avioane și trimiși în linia întâi a luptei cu flăcările.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat prelungirea misiunii modulului de intervenție specializat din România, care să ajute la stingerea incendiilor de pădure din Grecia.  Astfel, astăzi au plecat încă 90 de pompieri din cadrul mai multor inspectorate pentru situații de urgență, printre care și pompieri argeșeni.

Deplasarea s-a făcut pe cale aeriană, cu aeronave din cadrul Ministerului Apărării Naționale.

Înainte de a pleca în această misiune pompierii au verificat toate echipamentele pentru a se asigura, încă o dată, de funcționalitatea lor.

Această misiune durează 15 zile, iar cei 90 de pompieri îi vor înlocui pe colegii aflați în Grecia, care s-au întors astăzi cu aceleași aeronave.

Românii participă la intervenții cu încă 7 mașini de stingere a incendiilor de pădure, 4 autospeciale cu capacitatea de 10.000 l, una pentru intervenție rapidă și alte 3 vehicule pentru transport personal.

sursă foto/ video ISU Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Nicio zi fără șoferi prinși băuţi la volan!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ISU Argeș