Nu e deloc ieftin să ții post! Verdeața care se vinde mai scump decat carnea

de | 27.02.2023 18:45 | Știri, Lifestyle, Național

  • Nu e ieftin să ții post!

Luni, 27 februarie a început postul Paștelui, postul care durează șapte săptămâni și în care anul acesta sunt doar două dezlegări la pește.

Este considerat cel mai sever post din an, în care nu ai voie să mănânci carne,ouă sau lactate.

legume post

Având în vedere multitudinea de legume, fructe și în special verdețuri din această perioadă, cu siguranță cele șapte săptămâni vor trece mai ușor însă va afecta grav buzunarul.

 

legume post

În ziua de azi este mai ușor să mănânci de post datorită diversității alimentelor de pe piață dar mult mai scump de la an la an.

Postul costă aroape dublu anul acesta,față de 2022 când, de exemplu, 1 Kg de urzici era 25 lei iar acum depășește 40 lei în unele piețe din țară.

Verdețurile vedetă ale acestei perioade, urzicile, au ajuns să fie mai scumpe decât carnea.

urzici post

Dar nu numai urzicile au preț atât de mare, ci și leurda, acestea două fiind considerate delicatese.

Dacă treceți pe la piață și vă decideți să cumpărați totuși urzici, mai jos aveți o rețetă de mancare de post cu urzici și usturoi pentru inspirație.

 

 

Foto descriptiv

Video: YouTube

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: