anchetaonline.ro

Posturi noi la CJ Argeș – episodul II. Liberalii îi scriu lui Marcel Ciolacu

de | 14.08.2023 23:31 | Știri, Județean, Național, Politic

După ce încă de pe data de 7 august Consiliul Județean (CJ) Argeș a adoptat, în ședință extraordinară, mai multe proiecte de hotărâre, inclusiv cel care vizează modificarea statului de funcții al instituției, proiect contestat de grupul liberal din CJ iată că aceștia din urmă și-au continuat demersul și au transmis astăzi o scrisoare deschisă premierului şi preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu. Liberalii argeșeni critică hotărârea adoptată de CJ Argeș, prin care organigrama instituţiei creşte de la 200 la 255 de posturi.

Vă reamintim că 55 de noi posturi au fost propuse a fi suplimentate în aparatul CJ într-un proiect de hotărâre destinat dezbaterii și votului în ședința din 7 august – propunere cu care liberalii s-au arătat încă de atunci neplăcut surprinși.Conducerea CJ susținea că are nevoie să creeze aceste posturi pentru a muta personalul existent, în funcție de nevoi, între diverse compartimente, ceea ce nu s-ar putea face dacă – pentru acele sectoare – nu sunt prevăzute locuri disponibile: ”SUBLINIEM FAPTUL CĂ NU ESTE VORBA DE NOI ANGAJĂRI, acest lucru fiind interzis, cel puțin până la finalul anului 2023, printr-o ordonanță de urgență adoptată în luna mai”. Astăzi grupul PNL din CJ Argeş a transmis o scrisoare deschisă premierului şi preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, document în care liberalii criticând hotărârea adoptată de CJ Argeș, prin care organigrama instituţiei creşte de la 200 la 255 de posturi, arată cei de la g4media.ro citând News.ro.

”Considerăm că, prin adoptarea acestei hotărâri colegii dumneavoastră care reprezintă P.S.D. în Consiliul Judeţean Argeş sfidează planurile de reformă pe care le-aţi anunţat şi pe care vreţi să le puneţi în aplicare la nivel naţional”, îi transmit consilierii judeţeni ai PNL Argeș preşedintelui PSD.

În scrisoarea deschisă transmisă şi semnată, în numele grupului consilierilor PNL de liderul acestuia, Narcis Sofianu, liberalii îi aduc la cunoştinţă şefului PSD că aleşii judeţeni ai PSD Argeş au votat, săptămâna trecută, o hotărâre prin care ”s-a stabilit o creştere istorică a numărului de angajaţi din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Argeş, cu 27,5 %, mai exact de la 200 de posturi la 255”.

”Au crescut în mod nejustificat numărul de posturi”

”Considerăm că prin adoptarea acestei hotărâri colegii dumneavoastră care reprezintă P.S.D. în Consiliul Judeţean Argeş sfidează planurile de reformă pe care le-aţi anunţat şi pe care vreţi să le puneţi în aplicare la nivel naţional. Prin adoptarea acestei hotărâri, asemeni acelor comercianţi care din dorinţa de a-i înşela pe oameni măresc nejustificat preţurile unor produse înainte de a face «reducerile» de tip «Black Friday », colegii dumneavoastră au crescut în mod nejustificat numărul de posturi cu scopul de a-şi bate joc de reformele pe care le propuneţi, arătând unei ţări întregi că, în mintea dumnealor, reformele sunt doar pentru unii… şi că acolo unde oamenii au ales «şmecheri», în urma «restructurării» vor exista mai multe posturi decât înainte de anunţarea reformelor.

Modul în care consilierii judeţeni ai P.S.D. Argeş au acţionat în acest context ne duce cu gândul la un celebru P.S.D.-ist (fost P.R.M.-ist, la fel că domnul Mînzînă, preşedintele P.S.D. Argeş şi al C.J.Argeş ) care explica la televizor că unele măsuri au fost adoptate «pentru că putem»”, se arată în scrisoarea deschisă adresată premierului Marcel Ciolacu, potrivit sursei citate.

Potrivit sursei citate, consilierii liberali argeșeni îi mai transmit premierului: ”Totodată, va întrebăm şi dacă, în calitatea dumneavoastră de preşedinte al Partidului Social Democrat, veţi solicita colegilor care au adoptat această hotărâre să ia măsuri pentru anularea prevederilor sale? În final, va asigurăm că nu sunteţi dumneavoastră «fraierul de serviciu», aşa cum aţi declarat, ci aceia care plătesc taxe mai multe şi mai mari”.

Foto descriptiv. Sursă foto: gov.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

SCANDAL URIAȘ PENTRU O SUPLIMENTARE CU 55 DE POSTURI A APARATULUI CJ ARGEȘ

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PNL Argeș