anchetaonline.ro

Premierul Nicolae Ciucă: „Pensiile nu vor crește cu mai mult de 11%”

de | 03.10.2022 15:34 | Știri, Economic, Județean

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, în cursul zilei de azi, 3 octombrie, că este posibilă o majorare a pensiilor, însă nu va trece de pragul de 11%, conform Digi24.

Procentul cu care putem crește pensiile trebuie să fie acela cu care nu producem un deficit mai mare pe bugetul de pensii. Ca atare, în acest moment, limita la care ne referim este de aproximativ 11%. Propuneri au venit din mai multe direcții, noi suntem datori să ne păstrăm responsabilitatea și să venim cu acele propuneri care sunt sustenabile pe bugetul de stat”, a preciat Nicolae Ciucă la finalul ședinței conducerii PNL.

De asemenea, nu a fost luată încă o decizie cu privire la eliminarea pensiilor speciale, deoarece cifrele sunt încă verificate la Ministerul Muncii: „Nu am finalizat acest proces pentru că în continuare la Ministerul Muncii există grupul de lucru care trebuie să vină cu propunere concretă pe cifre, ca să nu vorbim despre tot felul de ipoteze care în final nu fac altceva decât induc așteptări și amăgire ulterior când nu se pot realiza”.

De asemenea, tot premierul Nicolae Ciucă a fost cel care a precizat că există o posibilă creștere pentru salariul minim și pensie în 2023.

Există posibilitatea ca începând cu anul 2023, așa cum am discutat în Coaliție și am afirmat de fiecare dată, să susținem creșterea salariului minim și a pensiei, doar că aceste date, așa cum este și normal și responsabil, vor fi făcute public după ce avem proiecția de buget pe anul 2023. Este cât se poate de posibil, există voința politică atât a PNL cât și a PSD, astfel încât să putem să luăm o astfel de decizie”, a adăugat acesta.

 

 

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetanline.ro

ACUM! Accident rutier pe Calea Câmpulung – Pitești!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Muncii | Nicolae Ciucă | PNL