A început noul an universitar! 60 de ani de învățământ universitar la Pitești!

de | 03.10.2022 14:52 | Știri, Cultură, Pitești

A început noul an universitar 2022-2023, iar astăzi, 3 octombrie, în centrul Piteștiului a avut loc deschiderea lui, la care au participat atât studenții de la Universitatea din Pitești, cât și profesorii și primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea. Toți au fost prezenți în această zi care marchează un nou început, și de asemenea, și cei 60 de ani e învățământ universitar la Pitești.

gentea facultate - A început noul an universitar! 60 de ani de învățământ universitar la Pitești!

Este o zi de toamnă, poate, una dintre cele mai frumoase și încărcate de mesaj: tinerii se întorc la studiu în facultățile noastre și aduc cea mai benefică energie Piteștiului!

Orașul devine dinamic și colorat, plin de viață, atmosferă de care am dori să ne bucurăm permanent!

upitt - A început noul an universitar! 60 de ani de învățământ universitar la Pitești!

Este al doilea în care continuă povestea: inima cetății, cum ați numit Universitatea Pitești, bate în Piața Primăriei, la începutul anului academic, din sute de piepturi tinere!

Sunt aici cei care pornesc pe un drum al pregătirii, în cazul bobocilor sau încep specializările, în cazul celor din anii mai mari, și, în mod fericit, acoperă cele mai multe domenii de pe piața muncii, de la IT, la inginerie, agronomie, drept, economie, jurnalism sau teologie!

upit - A început noul an universitar! 60 de ani de învățământ universitar la Pitești!

Ne dorim ca tinerii să rămână acasă, să aibă joburi în concordanță cu pregătirea lor superioară, să-și întemeieze familii și să își asume că Piteștiul este în mâinile lor.

Pentru mine este și mândrie dar și datorie să susțin în numele municipalității orice parteneriat și proiect comun cu mediul academic, sunt conștient că numai astfel, prin creșterea nivelului de educație și performanță, de implicare, vom avea comunitatea la care visăm!

upittt - A început noul an universitar! 60 de ani de învățământ universitar la Pitești!

Am fost foarte fericit să fim gazde cu o săptămână în urmă, pentru Festivalul de Științe, peste 10.000 de tineri elevi și studenți, voluntari, au demonstrat cât de cool este să fii inteligent!

Îmi doresc să ne implicăm împreună în continuare și să nu ne oprim din a considera că este o datorie și o misiune a autorităților locale și a societății civile, să ne dezvoltăm un oraș pentru tineri, în care seniorii să fie mulțumiți de ceea ce lasă în urmă.

Felicitări universitarilor pentru asumarea unei profesii vocaționale, felicitări și succes alături de studenții dumnealor, să aveți un an academic excepțional!”, scrie Cristian Gentea.

 

 

Foto Facebook Cristian Gentea.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

ACUM! Accident rutier pe Calea Câmpulung – Pitești!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole