Primul modul din proiectul ,,ÎNGRIJIM CU EMPATIE” s-a finalizat cu succes

de | 03.10.2022 14:45 | Știri, Județean, Lifestyle

Recent, s-a încheiat primul modul din proiectul lansat de OAMGMAMR Argeș și susținut de cei doi parteneri, Primăria Orașului Mioveni și Spitalul Orășenesc Mioveni, proiect ce va continua și în perioada octombrie-decembrie.

Obiectivul principal al campaniei ,,Îngrijim cu empatie” este acela de a oferi celor care îl parcurg o înțelegere a empatiei și a importanței comportamentelor de îngrijire empatice și de a demonstra modul în care cultivarea empatiei poate îmbunătăți rezultatele pacientului.

Programa primului modul s-a centrat pe cunoașterea de sine și pe metode prin care se poate învăța construirea empatiei și a fost parcursă de 134 de asistenți medicali din unitatea medicală ce implementează proiectul, 8 asistenți medicali din medicina școlară și 26 de infirmiere însemnând peste 70 % din personalul medical al Spitalului Orășenesc Mioveni.

Modulul a cuprins informații consistente despre neurobiologia empatiei, dar și exerciții de reflexie, exerciții de conversație, teste de personalitate, teste de empatie și prezentări de caz.

Formatorul de educație medicală continuă, Elena Banu, care predă asistenților medicali din Mioveni cursul de empatie, a precizat că activitatea pe care o desfășoară reprezintă o mare responsabilitate, însă și-a exprimat dorința ,,ca acest program să schimbe puțin din compoziția chimică a creierului nostru, să ne creeze noi posibilități, să fim mai buni cu noi, să ne cunoaștem limitele, să îngrijim pacienții cu compasiune dar, în același timp, să avem grijă și de familia noastră”.

Asistenții medicali participanți la acest proiect inedit sunt încurajați și susținuți în parcurgerea cursurilor de toți partenerii implicați în procesul de organizare și implementare.

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Argeș, Sorina-Octavia Honțaru, a subliniat faptul că ”profesia noastră este prezentă în viața fiecărui om, de la prima până la ultima clipă. O vorbă bună, un zâmbet, o strângere de mână de la dumneavoastră, asistenții medicali, care îngrijiți pacienții, contează enorm. Creează încredere, speranță și face parte din terapia îngrijirii.”

cu empatie proiect

Primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, și-a exprimat atât recunoștința, dar și așteptările legate de acest proiect:

,,Mă bucur că ne-am unit forțele pentru a satisface așteptările celor care au crezut în acest proiect, iar asistenții medicali au manifestat interes pentu acest proiect. Cred că ceea ce facem acum este un început. Este un moment important pentru noi toți, și pentru asistenții medicali și pentru comunitate.”.

Președintele OAMGMAMR Argeș, Estera Stămoiu, consideră că

”Internalizarea empatiei ca valoare esențială, consolidarea acesteia și înțelegerea rolului și a importanței pe care o are pentru un act de îngrijire de calitate pot înfluența modul în care publicul valorifică și tratează profesia, promovează încrederea și respectul față de asistenții medicali.

 

Promovarea empatiei va susține și va ghida comportamente adecvate în practica clinică, implementarea urmărind o reformă de substanță, orientată către performanță și având în centrul ei grija pentru pacient.

 

Îi felicit pe toți cei implicați în această campanie, parteneri și factori de decizie, formatori, asistenți medicali. Tuturor le mulțumesc pentru întregul suportul acordat în demersul acesta, unic până acum la nivel național, de a pune comunicarea prin empatie în primul rând al relaționării, atât cu pacientul, cât și cu membrii echipei medicale. Cred în reușita acestei campanii! Cred în partenerii noștri și într-un rezultat de succes ce se va răsfrânge asupra întregii comunități pe principiul, dăruind vei dobândi.”.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Mioveni | OAMGMAMR | OAMGMAMR Argeș