anchetaonline.ro

Președintele Parlamentului Republicii Moldova i-a înmânat premiul de excelență celebrului actor Constantin Cotimanis

de | 14.12.2022 20:00 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Lifestyle, Național

Actorul Constantin Cotimanis, un fin om de cultură de care județul nostru este legat prin excelență, a fost premiat la Gala Premiilor Uniunii Teatrale din Moldova (UNITEM). Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a participat la acest eveniment de tradiție și i-a înmânat actorului Constantin Cotimanis premiul de excelență.

La Gala Premiilor Uniunii Teatrale din Moldova, ajunsă la cea de-a XXI-a ediție, au fost premiați mai mulți artiști din domeniu la diverse categorii. Printre cei premiați s-a numărat și Constantin Cotimanis. Actorul s-a arătat entuziasmat de întâlnirea cu publicul, anunțând un spectacol, cât de curând, la Chișinău. Celebrul actor are o casă în comuna Bogați din Argeș. Actor român şi un cunoscut om de televiziune s-a născut pe 18 februarie 1955 şi a interpretat multiple roluri de succes. Cu zeci de roluri memorabile pe scenele marilor teatre Constantin Cotimanis are şi o filmografie de calibru, cu roluri în filme de mare succes precum ”Misterele Bucureştilor”, ”Asfalt Tango” sau ”Amen” (în regia marelui Costa-Gavras). Celebrul actor și-a început colaborarea cu Teatrul Al. Davila din anul 2017, iar din martie 2020, timp de circa un an, a condus Teatrul Alexandru Davila din Piteşti. Colaborarea sa cu teatrul din Pitești nu s-a terminat atunci. De altfel, una dintre piesele în care a jucat și pe care a regizat-o a fost la începtul acestui an și a fost vorba de comedia polițistă ”Opt femei” a scriitorului francez Robert Thomas.

Igor Grosu este un politician moldovean și este de profesie pedagog. În 2003, Grosu a exercitat funcția de coordonator de proiect la Ministerul Economiei. În decembrie 2003 – iunie 2004, a fost manager de proiect la Ministerul Economiei, iar din 2004 până în 2008, a ocupat postul de șef al Secretariatului Consiliului pentru Participare din cadrul Ministerului Economiei. În august–septembrie 2008, Igor Grosu a fost șef al Secretariatului Consiliului pentru Participare, Departamentul pentru Analiza Politică al Cancelariei de Stat, PNUD. În 2009–2012, a fost expert principal în cadrul Cancelariei de Stat. În perioada 2005–2012 a deținut funcția de membru al Consiliului de Administrație „Amnesty International Moldova”. La data de 29 iulie 2021, Igor Grosu a fost votat de către 64 de deputați PAS și Partidul Șor, în funcția de președinte al Parlamentului Republicii Moldova.

”Un clasic al cinematografiei, teatrului și televiziunii din România. Are zeci de roluri memorabile pe scenele marilor teatre din România, dar şi o filmografie de calibru, cu roluri în filme de mare succes”, a menționat Președintele Parlamentului, Igor Grosu, făcând referire la actorul Constantin Cotimanis.

Totodată, potrivit tvrmoldova.md șeful Legislativului i-a felicitat pe toți artiștii care activează în acest domeniu: ”Cultura românească e bogată prin faptul că are oameni de mare valoare pe ambele maluri ale Prutului”.

Sursă foto: tvrmoldova.md.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Campania de testare pentru prevenirea cancerului de col uterin a ajuns astăzi la Bradu

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Constantin Cotimanis