Un primar a rămas fără mandat pentru că și-a luat prea mult concediu medical!

de | 01.08.2023 15:30 | Știri, Eveniment, Național

Un primar din Brăila, mai exact edilul comunei brăilene Roşiori, Neculai Soceanu, şi-a pierdut mandatul, după ce și-a luat prea mult concediu medical, respectiv Ordonanţa de Urgenţă nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, potrivit Agerpres.

Cel care l-a dat de gol a fost chiar secretarul comunei Roşiori. Acesta a înaintat către Prefectura Brăila un raport în care se precizează că primarul a fost în concediu medical o perioadă mai lungă de timp decât îi permite legea, conform Digi24.

Potrivit Articolului 160, alineat 1, litera g din Ordonanţa de Urgenţă nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, „Mandatul primarului încetează, de drept, în următoarele cazuri: (…) g) imposibilitatea exercitării funcţiei din cauza unei boli grave, certificate, sau a altor motive temeinice dovedite, care nu permit desfăşurarea activităţii în bune condiţii timp de 6 luni, pe parcursul unui an calendaristic”, conform sursei citate.

Funcţia de primar al comunei Roşiori a fost preluată de viceprimarul Iulian Muşat.

 

Foto credit paolinoproductions.com

Descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Instituțiile sunt vizate. Programul Asistență Tehnică lansează al doilea apel de proiecte

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole