Primărie sancționată de CNCD! Amenda locuitorii care urcau murdari în autobuze

de | 11.10.2022 13:55 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Situație nemaiîntâlnită în România! O primărie a fost sancționată, deoarece au fost introduse anumite prevederi în cadrul unei Hotărâri de Consiliu Local, ce vizau amendarea persoanelor care urcau murdare în autobuze.

Este vorba despre Primăria Cluj-Napoca. Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a hotărât să o sancționeze, deoarece hotărârea dezavantaja oamenii fără posibilități financiare, limitându-le accesul în autobuze.

Sesizarea a fost făcută de către Centrul de Resurse Juridice, iar CNDC a sancționat cu avertisment UAT Cluj-Napoca, prin primar.

Potrivit prevederilor, oamenii erau obligați să aibă o vestimentație curată. Cei care urcau murdari ori deteriorau starea de curățenie a mijloacelor de transpor în comun, erau amendați cu sume cuprinse între 100 și 200 de lei.

Analiza trebuie făcută în contextul în care este cunoscut faptul că în municipiul Cluj-Napoca există o comunitate importantă de persoane vulnerabile, dezavantajate, care trăiesc marginalizate și izolate la periferia municipiului, condițiile de viață ale acestora fiind caracterizate de privare materială și condiții sanitare. Din aceste considerente, impunerea condiției deținerii unei vestimentații curate în mijlocul de transport, printr-o caracteristică subiectivă, nedeterminată, cuantificabilă, care să conțină caracteristici clare, nu este proporțională cu scopul urmărit și îngrădește accesul acestor persoane la serviciile publice de transport. Astfel, Colegiul director constată că impunerea unei vestimentații curate, fără alte criterii obiective, cuantificabile, determinante, conduce la interpretări de natură subiectivă, producând efecte discriminatorii pentru diferite comunități, grupuri vulnerabile”, se arată în decizia CNCD, citată de Centrul de Reurse Juridice.

Foto descriptiv G4media

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

ANAF vinde mașinile și terenurile Elenei Udrea

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole