Procurorul general al SUA: Anchetă în cazul documentelor clasificate găsite acasă la Joe Biden

de | 12.01.2023 21:04 | Știri, După subiect, Eveniment

Este oficial! Președintele SUA, Joe Biden, va fi anchetat conform unui anunț făcut de procurorul general Merrick Garland. Conform G4media.ro, investigația vizează documentele clasificate găsite acasă la Biden și va fi efectuată de către un avocat independent sau un consilier special.

Joi, Casa Albă a confirmat că a fost găsit un al doilea set de documente clasificate în garajul acestuia din Wilmington, Delaware, asta după ce presa din America anunțase că a fost găsit un alt set de documente.

Avocaţii au descoperit printre documentele personale şi politice un număr mic de documente suplimentare ale administraţiei Obama-Biden care erau marcate ca fiind clasificate.

Hârtiile sunt din perioada în care Joe Biden era vicepreședinte, iar Barack Obama era președintele SUA.

Toate aceste documente, cu excepţia unuia, au fost găsite în spaţiul de depozitare din garajul reşedinţei preşedintelui din Wilmington. Un document constând dintr-o singură pagină a fost descoperit printre materialele depozitate într-o cameră adiacentă”, a declarat Richard Sauber, consilier special al preşedintelui Biden.

Potrivit CNN, documentele clasificate sunt din perioada 2013-2016, fiind printre acestea inclusiv rapoarte ale serviciilor de informaţii despre Ucraina, Iran şi Marea Britanie.

Foto Hotnews.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

O fabrică din Argeș face angajări! Peste 250 de posturi disponibile

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: