Profesoară de matematica din Argeș scapă de dosar penal, după ce a dat un elev cu capul de perete! Faptele s-au prescris

de | 17.05.2023 17:22 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

Profesoară de matematica din Argeș scapă de dosar penal, după ce a dat un elev cu capul de perete! Faptele s-au prescris

O profesoară de matematică din județul nostru, care în prezent, predă la școala gimnazială din orașul Costești. a scăpat de un proces penal, deoarece i s-au prescris faptele.

Judecată pentru purtare abuzivă, pentru că a lovit doi elevi, ea va plăti daune morale de 5000 lei.

Pe unul dintre ei l-a lovit cu palmele în cap și l-a dat cu capul de perete, iar pe cel de-al doilea l-a lovit cu piciorul în zona membrelor inferioare. De asemenea, i-a dat și cap în cap, provocându-le suferințe fizice.

În mai 2020, profesoara a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă, fiind acuzată de faptul că în decembrie 2017, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu în cadrul Școlii Gimnaziale „Mircea Eliade” din Pitești, a agresat fizic doi elevi, în vârstă de 13 ani (la momentul săvârșirii faptei), relatează adevarul.ro

Încercând să îi liniștească pe cei doi elevi, între care se iscase un conflict, a ajuns să îi ia la bătaie.

În drept, faptele inculpatei S. C. A. care, în data de 12.12.2017, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu în cadrul Școlii Gimnaziale Mircea Eliade din Pitești a agresat fizic persoanele vătămate …, pe primul lovindu-l cu palmele în zona capului și lovindu-l cu capul de perete, iar pe al doilea lovindu-l cu piciorul în zona membrelor inferioare, precum și dându-i cap în cap, fiindu-le provocate suferinţe fizice, întrunesc elementele constitutive a două infracțiuni de purtare abuzivă”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

La începutul anului 2023, ea a fost condamnată la un an și o lună de închisoare, cu suspendare de Judecătoria Pitești. De asemenea, instanța a dispus ca să achite și daune morale în valoare 15.000 de lei către unul dintre elevii pe care i-a lovit.

Nemulțumită de această hotărâre, cadrul didactic a depus contestație, iar dosarul a fost mutat la Curtea de Apel Pitești.

După trei ani de judecată, pe 10 mai 2023, Curtea de Apel Pitești a dispus încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatei, ca urmare a intervenției prescripției răspunderii penale.

De asemenea, instanța a stabilit ca profesoara să plătească daune morale doar 5.000 de lei către unul dintre elevii agresați, în loc de 15.000 de lei. Decizia este definitivă!

Fapta a împlinit termenul de prescripție în luna februarie a acestui an.

Cazul a ajuns și în atenția Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Argeș.

Dacă doamna profesoară a trecut printr-un proces penal, iar instanța a decis că este găsită vinovată, pentru asta trebuie să plătească. Pentru mine, hotărârea instanței nu se comentează! Nu cunosc, la acest moment, datele legate despre ce anume a dispus și a decis instanța. Inspectoratul Școlar Județean Argeș nu a fost parte în proces.”, a declarat inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu.

foto descriptiv ziaruldeiasi.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Ciclonul mediteranean a făcut prăpăd în mai multe țări din Europa. Italia cea mai afectată

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Curtea de Apel Pitești | Dumitru Tudosoiu | Pitești

Ultimele articole